Albert Heijn Goes en Luisterlijn Zeeland houden buurtlunch


Foto: Valeria Boltneva

Albert Heijn Goes en Luisterlijn Zeeland houden buurtlunch

GOES – Op 27 september houdt de Albert Heijn Goes in samenwerking met de Luisterlijn Zeeland wederom een gezellige buurtlunch. Buurtbewoners gaan met elkaar, medewerkers van Albert Heijn en vrijwilligers van de Luisterlijn in gesprek. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten, aanvang 12.00 uur.

Op de tafels liggen kaartjes met prikkelende vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee de deelnemers elkaar kunnen uitnodigen om nog eens nader kennis te maken of samen iets leuks te gaan doen. Op die manier ontstaan er blijvende contacten en wordt eenzaamheid zo veel mogelijk verzacht.

De vrijwilligers van de Luisterlijn schuiven aan voor een goed gesprek. Ook mevrouw Mulder burgemeester van Goes en de heer Van der Reest wethouder van Goes lunchen mee.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten, maar vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden voor de lunch kan in de winkel bij de klantenservice of bellen met het kantoor van de Luisterlijn Middelburg 0113-256898.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Gezamenlijk genieten van een lekkere lunch is een uitgelezen kans om die verbondenheid weer deels te herstellen en elkaar beter te leren kennen. Daarom organiseren Albert Heijn en de Luisterlijn Zeeland deze Buurtlunch in de supermarkt. Zo leveren ze een bijdrage aan een samenleving waar mensen elkaar ontmoeten en wat meer tijd en aandacht voor elkaar kunnen hebben.

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail.

Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900-0767 ga naar www.deluisterlijn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden