noodmunten Zierikzee
noodmunten Zierikzee (Foto: KZGW)

Speciale rondleiding expositie UitMUNTend!

Karel-Jan Kerckhaert, conservator munten en penningen van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen en Koen van Rooijen, conservator HMDB, geven op zaterdag 28 september om 14.00 uur een speciale rondleiding in Museum de Bevelanden over de wisselexpositie UitMUNTend!

GOES - De rondleiding is gratis bij museumbezoek. Deelnemers betalen alleen de entree (met museumkaart gratis). Tijdens de rondleiding hoort u meer over het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen, het 250 jarig bestaan en de achtergrond van de tentoonstelling ‘UitMUNTend!’. Hier vindt u een overzicht van de collectie munten en penningen van het KZGW, aangevuld met bijzondere voorwerpen. Karel-Jan Kerckhaert zal u aan de hand van de tentoonstellingsthema’s meer vertellen over wie er zoal hebben verzameld, wat er is verzameld en wat de wetenschappelijke meerwaarde is van de collectie van het KZGW. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Aanmelden voor de rondleiding kan via secretariaat@hmdb.nl of telefonisch 0113-228883. Ook op de dag zelf kunt u zich nog via de receptie aanmelden.

Meer berichten