"Het NUT Noord-Beveland biedt een gevarieerd programma. Voor iedereen zit er iets tussen", zegt Marianne de Looff (FOTO:LEON)
"Het NUT Noord-Beveland biedt een gevarieerd programma. Voor iedereen zit er iets tussen", zegt Marianne de Looff (FOTO:LEON) (Foto: )

Passie voor Peeland Marianne: NUT Noord-Beveland

"Mijn passie voor Peeland is het NUT Noord-Beveland. Het programma aanbieden is op zichzelf al een cadeautje. We mogen twaalf voorstellingen aanbieden en dan moet het feestelijk zijn", laat Marianne de Looff weten.

KORTGENE - Het NUT in Noord-Beveland is de oudste vereniging op het voormalig eiland en nog springlevend. Op 31 oktober 1842 komen ten huize van P.Riemens zestien heren bijeen om het NUT op te richten. De voorbije vijfentwintig jaar is het NUT actief doorgegaan met jaarlijks een aantrekkelijk programma, voornamelijk gericht op podiumkunsten in de dorpshuizen van Noord-Beveland. Marianne de Looff (49) is secretaris van NUT Noord-Beveland: "Vanaf het seizoen 2015/2016 ben ik er bij gekomen. Daarvoor bezocht ik al voorstellingen zoals met mijn dochter naar de kindervoorstelling. Zo kwam het dat gevraagd werd of ik in het bestuur wilde te komen. Eigenlijk superleuk en nu ben ik secretaris. Twee jaar geleden is het 175-jarig jubileum gevierd. In de loop der jaren is er veel veranderd. Je hebt allerlei NUT departementen voor activiteiten in de breedste zin van het woord. Iedereen vult dat op zijn eigen manier in. Doelstelling is het welzijn van de bevolking te bevorderen. Dat uit zich hier op Noord-Beveland in cultuur voor alle leeftijden. Educatie is belangrijk. Er is ook toneel in samenwerking met Zeeland Productions uit Middelburg."

Veelzijdig

NUT biedt zijn cultureel programma over heel Noord-Beveland aan. Er wordt door het bestuur gekeken wat de beste locatie is voor een culturele activiteit. "De voorstellingen worden goed bezocht. Het liefst 'stief uutverkocht', maar dat kan niet altijd. We bieden voor ieder wat wils, een veelheid van onderwerpen, en proberen dat goed te promoten. We blijven actueel. Zo hebben we pas onze huisstijl vernieuwd wat te zien is aan de programmaboekjes. Ook onze website is up to date, de taak van de secretaris", lacht Marianne. Zaterdagavond was de eerste voorstelling in Het Kerkje van Kats, het opera duo Gijs Nijkamp en Irina Parfenova. De volgende is 28 september in Wissenkerke, het cabarettrio 'Niet Schieten'. Later dit jaar try-outs van Maikel Harte en Stefano Keijzers. Kamperland 21 maart 2020 met 'Dikkie Dik & de taart'. Programma op www.nutnoordbeveland.nl

Meer berichten