Tijdens de Delta Marina Cup draait het om meer dan sportieve prestaties op de water.
Tijdens de Delta Marina Cup draait het om meer dan sportieve prestaties op de water. (Foto: G.H.M.van Damme)

Delta Marina Cup op het Veerse Meer

De Delta Marina Cup gaat zaterdag 14 september van start in de jachthaven van Kortgene. Bij dit sportieve zeilevenement op het Veerse Meer draait het om meer dan sportieve prestaties. Er is een tweedehandsmarkt en klederdracht.

KORTGENE - De start en finish zijn bij de ingang van de haven. Niet alleen leuk voor deelnemers, maar ook voor bezoekers. Voor aanvang van de zeilrace wordt er met alle deelnemers gegeten van een ontbijtbuffet. Na afloop van de race wordt er voor een koel drankje gezorgd en sluiten we de dag feestelijk af in een feesttent met muziek, een buffet en een drankje.

Naast het zeilevenement is er overdag een markt voor tweedehands spullen en een markt met onder andere oude ambachten. Voor de tweedehands markt kun je je aanmelden via de site van Delta Marina voor een gratis ter beschikking gestelde markttafel.

Voor de oude ambachten heeft de jachthaven een beroep gedaan op de St. Zeeuwse klederdracht. Paul Walthuis uit Middelburg toont er zijn Zeeuwse knoppen van fijne rvs. Kunstschilder Huub Kooiman schildert die dag maritieme taferelen op het doek. Tevens worden een aantal van zijn werken tentoongesteld in zijn stand. Zijn vrouw Yvon, het zilver vrouwtje toont haar collectie sieraden. De familie Lomwel presenteert een aantal Zeeuwse borstbeelden. Uit elke regio is er wel een borstbeeld in de typische klederdracht. Kees Wisse van de Koehoorn uit Meliskerke is aanwezig met een groot aantal regionale producten en uiteraard zijn bekende boerderij ijs. Etienne uit Temse in België geeft de hele dag workshops mini decoupage. Zijn vrouw Monique verzorgt demonstraties macramé. Houtsnijder Kees de Koeijer uit Yerseke weet alles te vertellen over het bewerken van diverse houtsoorten tot echte kunstwerkjes. Zeeuws meisje geeft in haar stand tekst en uitleg over het opmaken van de protestantse Zuid bevelandse kap. In de info en souvenir stand van de stichting worden meerdere blikjes babbelaars gepresenteerd en diverse dessins originele boeren zakdoeken. Ook diverse leuke souvenirtjes voor de toeristen zijn er te vinden. Kunstenares Marja Schrier uit Kloetinge weet jong en oud te interesseren in het wol spinnen. Ko Wagenaar van Eco Oester biedt die dag de echte pareltjes uit de Zeeuwse wateren aan. Oesters en mosselen zijn de hele dag verkrijgbaar. Liesbeth uit Kapelle is heel behendig in het vouwen van textiel artikelen. Leuke hebbedingetjes voor de kleine beurs worden er aangeboden. Tot slot wordt de hele dag gedemonstreerd op welke manier de alom bekende roomboter babbelaar wordt gebakken. Adri van Poeijer laat je het hele proces zien.

Meer berichten