Jolijn Hendriks
Jolijn Hendriks (Foto: Bart Slingerland)

Zeeuwse Jolijn Hendriks geeft opleiding gezinscoach nu ook in Zeeland

“Gezinnen staan in onze samenleving behoorlijk onder druk, er wordt veel van de opvoeders en kinderen verwacht. De prestatiedruk en het levenstempo is hoog. Dit gaat vaak ten koste van de quality-tijd van de gezinsleden. En dat is jammer, want opvoeder en kind beïnvloeden elkaar hun leven lang en brengen elkaar al lerend groot”, aldus Jolijn Hendriks.

OUDELANDE - In het najaar van 2018 kwam haar boek Puur Elkaar Grootbrengen uit, een warm pleidooi om echt tijd te maken voor het kind op je pad en daarmee ook voor jezelf als opvoeder. De thema’s van de opvoeder worden vaak gespiegeld in het gedrag van het kind en door het
kind te bezien vanuit een open ruimte - zonder oordeel of indicatie - kun je zicht krijgen op jouw eigen thema’s en die van het kind dat je opvoedt. “Zo leer je van elkaar en is opvoeden geen eenrichtingsverkeer. Dit versterkt de onderlinge band. Ik leer zelf dagelijks van mijn eigen kinderen en kleinkinderen!” zegt Jolijn volmondig.

Jolijn heeft al twaalf jaar een eigen kinder-en gezinscoachopleiding en geeft trainingen op het gebied van opvoeding, trauma en hooggevoeligheid. Dit najaar zet ze haar gezinscoachopleiding uit in Zeeland, in de Koffietuin in Oudelande. In een groene leeromgeving kunnen opvoeders en professionals die met kinderen werken en leven hun expertise vergroten met als mogelijkheid het starten van een zelfstandige coachpraktijk. Het is aan te bevelen enige ervaring te hebben in coaching of een relevante vooropleiding op het gebied van begeleiden van opvoeders en kinderen.

“De behoefte aan goed opgeleide gezinscoaches is groot in Nederland en ook in Zeeland. Het kan voor opvoeders
en hun kind heel frustrerend zijn als je hulp zoekt en lang op een wachtlijst komt te staan. Bovendien hoef je niet altijd een ‘probleem’ te hebben om hulp van een coach in te roepen. Het kan ook om een opvoedingsvraag gaan of dat je als opvoeder behoefte hebt aan iemand die meekijkt naar het gedrag van je kind en dit juist kan doen zonder oordeel. Zonder gelijk een sticker op het doen en laten
van het kind te leggen, kun je vaak aan het gedrag van kinderen zien dat ze ons als opvoeder iets proberen duidelijk te maken. Die ‘taal’ te verstaan: dat leer je in mijn opleiding.”

Jolijn geeft verder aan dat het volgen van de opleiding ook veel beweegt in je eigen persoonlijke proces als mens en in je gezins-en familieleven. “Logisch,” aldus Jolijn,” als je zelf in proces gaat beweegt het hele (gezins)- systeem met je mee. Dat zijn de mooiste cadeaus die je je kinderen kunt geven, daar kan geen play-mobile tegenop!”

De gezinscoachopleiding start op vrijdag 25 oktober in de Koffietuin in Oudelande. De lesdagen zijn van 9.30 tot 16.30 uur. De opleiding bevat dertien lesdagen en een examen. Ga voor meer informatie en opgave naar www.jolijnhendriks.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden