Tijdens de werkzaamheden gaat de Kanaalweg in zuidelijke richting dicht. De omleiding loopt via Tekenburgseweg en Oostambachtweg bij Kapelle.
Tijdens de werkzaamheden gaat de Kanaalweg in zuidelijke richting dicht. De omleiding loopt via Tekenburgseweg en Oostambachtweg bij Kapelle. (Foto: )

Kanaalweg en Postbrug op de schop

Verschillende wegen in en rondom Kapelle en Yerseke gaan in september en oktober op de schop. Rijkswaterstaat brengt een nieuwe asfaltlaag aan op de Postbrug bij Wemeldinge. Waterschap Scheldestromen legt een nieuw fietspad aan langs de Kanaalweg ter hoogte van Vlake. De provincie maakt van de Zanddijk en Molendijk bij Yerseke een 60-km weg. En tot slot neemt de gemeente Reimerswaal de Steeweg in Yerseke onder handen, terwijl de herinrichting aan de Havendijk nog in volle gang is.

door Timo van de Kasteele

KAPELLE/WEMELDINGE/YERSEKE – De werkzaamheden gaan gepaard met verkeersstremmingen. Om de overlast voor weggebruikers te beperken, hebben de wegbeheerders een gezamenlijke planning gemaakt. ,,Alle projecten worden in de periode van 2 september tot en met 18 oktober uitgevoerd", zegt projectleider Wilfred de Kam van waterschap Scheldestromen. ,,Dat doen we gefaseerd, rekening houdend met de bereikbaarheid van de omliggende dorpen." De werkzaamheden aan de Postbrug starten vrijdagavond 6 september om 20.00 uur. Tot vrijdagavond 13 september 20.00 uur is de brug volledig afgesloten voor motorvoertuigen. Het verkeer wordt gedurende deze periode omgeleid via de Vlakebrug. Vanuit Yerseke wordt het verkeer over de Molendijk en Zanddijk gestuurd. Vanuit Kapelle en Wemeldinge gaat de omleiding via de Rijksweg N289. Het wegdek van de brug is aan onderhoud toe en wordt volledig vernieuwd. ,,Tegelijkertijd worden een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de voegovergangen, zodat de brug minder lawaai maakt als auto's passeren", zegt De Kam. Ook het busvervoer is aangepast. Voor fietsers en voetgangers is de Postbrug afgesloten van vrijdag 6 september 20.00 uur tot en met maandag 9 september 06.00 uur. Na dit weekend is de Postbrug weer door fietsers en voetgangers te gebruiken. Langs de Kanaalweg is het waterschap dinsdag gestart met het aanleggen van een vrijliggend fietspad. ,,Het gaat om een strook van 500 meter vanaf de Reeweg bij Vlake tot onder de spoorbrug", zegt De Kam. ,,Tijdens de werkzaamheden leiden we doorgaand verkeer in zuidelijke richting om. Verkeer in noordelijke richting kan gebruik blijven maken van de Kanaalweg. Bewoners en bedrijven aan de Kanaalweg kunnen gedurende de werkzaamheden hun bestemming bereiken." Van 16 tot en met 20 september, in de avonden en nachten (18:00 tot 06:00), is de Kanaalweg tijdelijk opengesteld in beide richtingen, vanwege de onderhoudswerkzaamheden aan de Zanddijk. Naast de aanleg van het fietspad richt het waterschap van 14 oktober tot en met 18 oktober de Kanaalweg tussen de Oude Rijksweg en de Postweg (N670) in als 80-km weg. De weg krijgt nieuwe markering. Bij de Reeweg wordt een drempel aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden is de Kanaalweg gedurende één week volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid over de Tekenburgseweg-Oostambachtweg, Dankerseweg en Kelhoekseweg.

Meer berichten