Foto:

Oude tijden herleven op en rond Fort Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK – Het Zeeland Nazomerfestival is dit jaar ook weer op Fort Ellewoutsdijk van Natuurmonumenten. Oude tijden herleven op en rond het fort met een wandeling, een fortenmaaltijd en de voorstelling Winterreise. Natuurmonumenten herdenkt en viert 75 bevrijding in 2019 en 2020. Ook tijdens het Nazomerfestival.

In Winterreise wordt er vanuit verschillende standpunten vormgegeven aan de waanzin van oorlog. Deze voorstelling was een theaterhit tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2018. Reden voor herhaling op een historische plek Fort Ellewoutsdijk.

Ontdek de natuur en cultuur van Natuurmonumenten op Fort Ellewoutsdijk. Heb je altijd al willen zien hoe Zeeland er uitzag voor de inpoldering? Ga mee de Zuidgors op, een van de weinige buitendijkse schorren in de Westerschelde. Aansluitend bezoek je het fort en geniet in de voormalige manschapsverblijven van een smakelijk soldatenmaal. Sluit de dag af met een bezoek aan de voorstelling Winterreise. De wandeling is op vrijdag 6 september om 16.30 uur en zaterdag 7 september om 17.00 uur. Aansluitend kan je een soldatenmaaltijd bestellen en is de voorstelling.

Alles is op reservering. Kijk voor meer informatie en een reserveringen op magazine.theaterzeelandia.nl/winterreise/

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-ellewoutsdijk/agenda/nazomerfestival-fort-ellewoutsdijk#2019-08-28T20:30

Fort Ellewoutsdijk

Fort Ellewoutsdijk is een passende locatie voor de voorstelling die gaat over oorlog. Het is onderdeel van een negentiende -eeuwse verdedigingslinie die moest voorkomen dat vijandelijke schepen naar Antwerpen voeren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog viel het fort in handen van de Duitsers. Dit jaar wordt hier met 75 bevrijding bij stilgestaan. Vanaf de vesting heb je nu een prachtig uitzicht op de natuur en de Westerschelde.

Meer informatie over Fort Ellewoutsdijk op www.nm.nl/fortellewoutsdijk

Meer berichten