Morjak
Morjak (Foto: Moejak)

Concert Morjak bij een Bunder Kunst

'S-HEER ARENDSKERKE - Morjak verzorgt zondagmiddag 8 september een concert in de beeldentuin tijdens de expositie ‘een Bunder Follies’.

De ongepolijste muziek van de band doet denken aan het kraken van een schip, het fluiten van de wind in het want, het denderen over de oceaan en soms juist ook het vertwijfeld ronddrijven in windstilte. Morjak is weerbarstig, van platteland blues naar de roll van de stad.

De teksten zijn in het Nederlands en gaan veelal over de liefde voor de zee, het verlangen naar thuis of de wonderbaarlijke wereld die dagelijks bestaan heet.

Morjak was de naam van een Russisch zeemansblad begin negentiende eeuw, en betekend Zeeman. Wiebe Radstake, in het dagelijks leven zeilend zeeman, startte Morjak in 2018.

Live speelt Morjak in verschillende bezettingen wat het spannend houdt. Muzikanten die mee doen zijn: Wiebe Radstake: (zang/gitaar), Stefan Fokker: (Bas/Sax), Frans Blanker: (Sax en piano), Olaf Willemse: (drums), Tjalle Galama (cello) en Frans Friederich (trompet).

Aanvang 14.00u.

Ingang via de Panhoeveweg

Entreeprijs; graag een vrijwillige bijdrage

Meer berichten