Gele vlaggen en gele borden met daarop een ferme blauwe voetafdruk markeren het Kunstspoor dat langs ateliers en speciale locaties door heel Noord-Beveland leidt. FOTO: ONNO DE GRAAF
Gele vlaggen en gele borden met daarop een ferme blauwe voetafdruk markeren het Kunstspoor dat langs ateliers en speciale locaties door heel Noord-Beveland leidt. FOTO: ONNO DE GRAAF (Foto: Onno de Graaf)

Kunstliefhebbers kunnen genieten op Noord-Beveland

De laatste twee volle weekenden van augustus is het voor kunstliefhebbers echt genieten in Noord-Beveland.

door John de Kok

KATS - Natuurschoon en het mooiste wat Noord-Beveland aan beeldende kunst heeft te bieden. Dat is in het kort Kunstspoor Noord-Beveland. De open expositie verspreid over speciale locaties en ateliers van (semi)professionele kunstenaars die wonen of werken op het eiland, is al jaren een succes met trouwe bezoekers die zelfs tot uit België en Duitsland speciaal komen. Dit jaar is de 21e editie, met vrije toegang tussen 11.00 en 17.00 uur op 17, 18, 24 en 25 augustus.

Gele vlag

De route van het Kunstspoor leidt over het hele eiland, van Kats tot Kamperland, en wordt gemarkeerd door gele vlaggen en borden met daarop een blauwe voetafdruk. Zomaar binnenstappen in het atelier van een kunstschilder, een fotograaf of een beeldhouwer geeft de kunstroute iets speciaals. Het is meer dan een expositie, je ziet hoe de kunstenaar te werk gaat en je krijgt de gelegenheid om met hem of haar te spreken. "Naast kunstenaars die in Noord-Beveland wonen of werken mag elke deelnemer een gast exposant uitnodigen, dat zorgt voor meer variëteit en het Kunstspoor wordt nog leuker", vertelt bestuurslid van het Kunstspoor, Onno de Graaf. "In proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat hebben we interessante gast exposanten uit het Engelse Folkstone", voegt voorzitter Lenny van Broekhoven toe. De twee exposeren zelf ook, Onno met monoprints en Lenny met schilderijen.

Ere exposant

In de Katse kerk brengt Kunstspoor Noord-Beveland een eerbetoon aan Teun Nijkamp (Teunn). Nijkamp was een van de oprichters en de eerste voorzitter van het Kunstspoor. Hij overleed vrij onverwacht een dag voor de opening van de jubileumeditie vorig jaar.

Op de site van Stichting Kunstspoor Noord-Beveland is uitgebreide informatie te vinden over alle exposanten alsook over de route en een brochure met foto's van getoonde kunst.

www.kunstspoor.nl

Meer berichten