Foto: PR KAPELSE DAG

Drie feestelijke dagen traditie voor heel Kapelle

Traditiegetrouw zal ook dit jaar de Kapelse dag weer op de laatste zaterdag van augustus zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang om ook dit jaar te kunnen nagenieten van de zomer tijdens het grootse Kapelse feest. De 39ste Kapelse Dag is op 29, 30 en 31 augustus 2019.

KAPELLE - Het programma wordt zeer gevarieerd, zodat alle generaties van piepjong tot stokoud en alles wat daar tussen zit, met volle teugen van de Kapelse Dag zal kunnen genieten. Jong of oud, sportief of muzikaal, vrijwilliger of ondernemer, inwoner of gast van buiten, toerist of echte Zeeuw: er is een weekend lang voor letterlijk iedereen genoeg leuks te doen.

Jubileum

De Kapelse Dag staat garant voor drie dagen plezier en gezelligheid. Op de donderdag start de kermis. De vrijdagavond heeft een sportief begin met de Kapelse loop, de kidsrun en mogelijk dit jaar ook de dikke banden race. Dit alles in het centrum van het dorp in de Biezelingsestraat ter hoogte van FysioKapelle.Op de zaterdag bruist het van de activiteiten in Kapelle, van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat.

Jaarmarkt

De jaarmarkt en vrijmarkt zijn al jaren een heuse bezoekersmagneet. Heerlijk struinen langs naar verwachting ruim 200 kramen en kleedjes. Afhankelijk van wat het weer voor ons in petto heeft verwachten we ruim 10.000 bezoekers in het Kapelse dorpshart. Naast de braderie komen zij voor de ringsteekwedstrijden, het ponyrijden of scoutingactiviteiten. Uiteraard ook voor de muziek.

Vermaak

Gedurende de hele dag treden verschillende artiesten en Dj's op. Tevens zorgt het showkorps de 'Jonge Kracht' voor een vrolijke noot op diverse plaatsen. Uiteraard stopt de muziek niet en gaat door tot in de kleine uurtjes. De organisatoren zijn druk doende om het programma zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de bezoekers. Alles waar zij invloed op hebben wordt weer tot in de puntjes geregeld.

Vrijdag 30 augustus is de 10e stratenloop. In 2010 begonnen met ongeveer 60 deelnemers kan de organisatie nu rekenen op ruim 150 hardlopers. Er wordt om 19.00 uur begonnen met jeugdlopen tot en met 13 jaar over een afstand van 1170 meter. Om 19.30 uur start de 5 kilometer voor iedereen vanaf 14 jaar. Dit alles vanaf de Biezelingsestraat ter hoogte van FysioKapelle. Inschrijven tot 29 augustus via jacroose@hetnet.nl (vermeld naam, geslacht, geboortedatum, afstand, club of woonplaats) of ter plaatse vanaf 17.30 uur. Deelname is voor de jeugd gratis. Voor de anderen is het 5 euro. Voor alle deelnemers is er een medaille en ereprijzen voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren. FOTO: PR KAPELSE DAG

Meer berichten