STMPPT zorgt zondag tijdens de officiële opening voor jazzy improvisatie.
STMPPT zorgt zondag tijdens de officiële opening voor jazzy improvisatie. (Foto: )

Nutteloze en bizarre bouwwerken bij de Bunder

Elf kunstenaars laten werk zien waarin het thema 'Follie' de hoofdrol speelt. Monika Dahlberg en André Smits, Stijn Gertzen, Judy Hooymeyer, Vincent van Limbergen, Ramon de Nennie, Christian Pouwer, Bianca Runge, Hein Verwer, Jeroen van Westen en Kees Wijker.

'S-HEER ARENDSKERKE - Follie of Folly is een begrip uit de architectuurgeschiedenis, waarmee bouwsels worden aangeduid die Engelse landeigenaren in de 18e eeuw in hun landschapsparken lieten neerzetten. Namaak-ruïnes in gotische stijl, grotten, torens, Chinese paviljoens, Griekse en Romeinse tempels.

Nutteloos en bizarre bouwwerken, onconventioneel en ongeschikt voor huisvesting met nauwelijks een ander doel als dienen ter decoratie. Een plek die mogelijk beschutting biedt maar tegelijkertijd nieuwsgierigheid oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.

Voor de expositie op de Bunder is een eigen interpretatie gemaakt en als uitdaging meegegeven aan de deelnemende kunstenaars. Van 24 augustus tot en met 15 september is de expositie van vrijdag tot en met zondag te bezichtigen.

Die dagen is de poort open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de expositie wordt er elk weekend een bijzondere activiteit georganiseerd. Gedeputeerde Anita Pijpelink opent de expositie zondag 25 augustus. Aansluitend is er een concert van STMPPT.
 

Meer berichten