Het komende onderzoek moet een goed beeld geven van de veiligheidssituatie in de gemeente Goes. FOTO: FOTOPERSBURO BUSINK
Het komende onderzoek moet een goed beeld geven van de veiligheidssituatie in de gemeente Goes. FOTO: FOTOPERSBURO BUSINK (Foto: Fotopersburo Busink ©)

Goes vraagt inwoners naar veiligheid en leefbaarheid

Hoe veilig voelt u zich in uw woonomgeving? Heeft u vaak contact met andere buurtbewoners? Ergert u zich weleens aan rommel op straat? Het zijn vragen uit de lijst van de Veiligheidsmonitor die zo'n 600 willekeurig gekozen inwoners binnenkort per post ontvangen.

GOES - Het onderzoek moet een goed beeld geven van de veiligheidssituatie in de gemeente Goes. De Veiligheidsmonitor (uitgevoerd door I&O Research) is een tweejaarlijks landelijk en gemeentelijk onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek in Goes begint omstreeks vrijdag 9 augustus, de resultaten worden begin volgend jaar verwacht.

Afstemmen

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente voor het evalueren en verder vormgeven van haar veiligheidsbeleid. Loco-burgemeester Derk Alssema: "Dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid hier vinden, vind ik heel belangrijk. Ik hoop daarom dat zo-veel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente en kunnen we ons beleid nog beter afstemmen op hun wensen en ervaringen."

Het invullen van de vragenlijst kan naar wens via internet of op papier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden