Het festivalterrein van Oeljebroelje bevindt zich in en rond het indrukwekkende fort van Ellewoutsdijk.FOTO: ELISABETH DE GAAG
Het festivalterrein van Oeljebroelje bevindt zich in en rond het indrukwekkende fort van Ellewoutsdijk.FOTO: ELISABETH DE GAAG (Foto: Elisabeth de Graag)

Fort Ellewoutsdijk opent poorten voor Oeljebroelje

ELLEWOUTSDIJK - Dit jaar presenteren ruim 40 Zeeuwse (amateur)kunstenaars hun werk op de kunstmarkt. De kunstmarkt wordt muzikaal omlijst door artiesten, eveneens van Zeeuwse bodem. Ook zijn er diverse kinderactiveiten zoals een leerzame speurtocht door het fort, reuzen bellenblazen of veren dotten.

Aftrap

Het festival trapt om 12.00 rustig af met luisterliedjes van het muziekensemble Vier. Verder treden op Ingemusic en JP DeKlerk met dochter Lonneke de Klerk. Tussen de wisseling van de bands laten de mannen van Company of Sinners van zich horen. Hekkensluiter dit jaar zijn de jongens van Woodworks De Band die in 2013 ook al eens te zien waren in het fort van Ellewoutsdijk.
De kunstmarkt is te vinden op het binnenplein van het fort en in de kazematten. Hier is ook de korte film 'Broken White' van Wahine Wisse en de fotoserie 'Zeeuwse Meisjes 2019' van Rem van den Bosch te zien.

Vrijwilligers

De eerste editie van het cultuurfestival aan de Schelde was in 2011 en draait helemaal op vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten voor laagdrempelige cultuur binnen de gemeentegrenzen van Borsele, zoals Oeljebroelje en het kleinkunstfestival Op Stoom.

Fort

Het festivalterrein van Oeljebroelje bevindt zich in en rond het indrukwekkende fort van Ellewoutsdijk direct gelegen aan de Westerschelde. Dit Scheldefort werd na de afscheiding van België gebouwd om de vaarweg naar de haven van Antwerpen te bewaken. Er werd nooit één schot gelost omdat Nederland in 1839 België als staat erkende. Na WOII hebben staatsgevaarlijke Nederlanders enige tijd gevangen gezeten in het fort. De cellen zijn nog altijd aanwezig.

Het fort opent zondag 11 augustus om 11.00 uur en sluit om 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden