V.l.n.r: Bodypaintster Citty van Aart, model Mariella Wagenaar en assistente Karin Minderhoud op het WK Body and Sponge. Foto: WB Production
V.l.n.r: Bodypaintster Citty van Aart, model Mariella Wagenaar en assistente Karin Minderhoud op het WK Body and Sponge. Foto: WB Production (Foto: WB Production)

Achtste op het WK bodypaint Oostenrijk

Sinds twee en een half jaar doet Citty van Aart (48) aan bodypainting. Geen hobby waarvan je 's ochtends ineens denkt 'Ja leuk, dat ga ik doen'. Daar komt iets meer voor kijken als je mee wilt doen aan het Amateur WK Bodypaint Sponge&Brush.

Wilhelminadorp - Het begon allemaal met het schminken van kinderen als make-up artist. Daarna werden het armen en zwangere buiken. Citty nam les bij face- en bodypaintartists Richard Nijboer en Tera Bakker en voila, na intensief oefenen heeft ze nu de achtste plaats gehaald op het WK in Klagenfurt, Oostenrijk. Samen met haar assistente Karin Minderhoud en model Mariella Wagenaar. "Het was een hele klus maar onderschat hier de rol van het model niet." zegt Citty bescheiden. "Zij moet de hele tijd, zo'n 6 uur, staan voordat het painten klaar is. Daarna langs de jury waarbij ik de onderbouwing van ons concept en ontwerp toelicht. Karin, die 3 uur mee mag helpen met painten, en ik zouden dan in principe al aan de koffie zouden kunnen zitten. Dan staat Mariella daar nog te shinen op het podium van een festival met 25.000 bezoekers."

Het paint-onderwerp van het WK was 'Galactic Zoo', een titel waarbij je van alles kunt bedenken. "Het onderwerp krijgen we gelukkig een half jaar van tevoren al te horen zodat we ruim de tijd hebben om te brainstormen over het ontwerp en de aanpak" vertelt Citty. Karin zegt: "Al hebben we het uiteindelijk nog wel 20 keer aangepast voor we het definitieve ontwerp hadden." Citty zocht naar de letterlijke vertaling van Galactic op internet, schreef op wat in haar op kwam en zocht plaatjes bij het onderwerp. "Ik ben zo'n mens die 's nachts wakker wordt en direct opschrijf wat ik bedacht heb. Er ligt bij wijze van spreken een aantekenboekje naast mijn bed." Een echt kunstenares dus. Daarna is het een kwestie van veel oefenen met het juiste materiaal. "Je moet wel investeren in goede schmink want je wil niet dat je model na afloop een allergische reactie krijgt. Daarom kies ik voor duurdere materialen die goed zijn en niet voor goedkope rommel die je op je gezicht smeert tijdens een voetbalwedstrijd." Voorlopig wil Citty nog niet naar de profwedstrijden. "Profs doen twee modellen, 1 in de voorronde en 1 in de finale in zes uur tijd met choreografie erbij. Zo ver ben ik nog niet. Ik vind het al geweldig dat ik 8e ben geworden op een amateurwedstrijd met 45 deelnemers in het buitenland." Citty heeft een facebookpagina waar ze regelmatig modellen vraagt. Meer info:

www.facebook.com/Creacit

 

 

 

 

 

Meer berichten