Vorige week maakten vrijwilligers alles in orde voor Peerock. Willem van Gilst (rechts): "Mijn passie voor Peeland is Peerock."
Vorige week maakten vrijwilligers alles in orde voor Peerock. Willem van Gilst (rechts): "Mijn passie voor Peeland is Peerock." (Foto: )

Passie voor Peeland van Willem van Gilst: Peerock

De tropische warmte ligt als een oververhitte elektrische deken over Noord-Beveland, dik boven de dertig graden, iedereen puft, en zoekt verkoeling. Het is smoorheet. In Colijnsplaat profiteert de jeugd van de pas onder water gezette Oude Haven door er een zwembad van te maken.

COLIJNSPLAAT - Vorige week donderdag waren onder die omstandigheden de voorbereidingen voor Peerock in volle gang in en rond de festivaltent. Was het buiten de tent al warm, binnen doet de thermometer er nog een schepje bovenop. Er zijn een tiental mensen aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen. Ze houden zich koel met fris, koud water. Willem van Gilst, algemeen coördinator vrijwilligers, is er druk mee. "Onze organisatie, voorzitter Jeroen Verburg, heeft een bestuur van zes mensen plus een aantal vrijwilligers. Sinds vijf jaar coördineer ik de opbouw en zetten we met z'n allen de feesttent op het feestterrein Oude Haven. De opbouw loopt goed en dat verwachten we ook van Peerock. Vorig jaar hadden we een hoogtepunt met 800 betalende bezoekers. Dit jaar met Dik Hout met' Stil in mij' en VOF de Kunst met tophits als 'Suzanne' en 'Een kopje koffie' gaan we richting de duizend of er voorbij. We hebben altijd een gemengd publiek, de muziekliefhebbers, de sociale contacten en de fijnproevers. Bovendien is dit een jubileumconcert, de 25ste editie. We kregen ook super veel medewerking van de gemeente want onze tent met buitenpodium staat op een nieuwe locatie. Het terrein is iets opgeschoven want er moest plaats gemaakt worden omdat het water terug gebracht is in de Oude Haven. Ons is gevraagd om mee te denken met de inrichting van het nieuwe terrein ook omdat het festival op de Oude Haven blijft. Zo zijn er een aantal punten aangepast die voor Peerock van belang zijn."

Ondertussen wordt er druk gemeten en gezaagd, er komen bordjes voor 'munten', 'u kunt hier pinnen' en 'Peerock shirtverkoop'. Styl Lin van het Langeweegje uit Kwadendamme zet de puntjes op de i voor een hippe, kleurige aankleding en zo komt alles op tijd klaar voor Peerock. "Wij blijven bezig", lacht Willem, "Als het voorbij is alles opruimen en in september de eerste vergadering voor 2020. Mijn passie voor Peeland? Peerock."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden