Passie voor Peeland van Olga en Nel: Gek op Peeland


Nel Timmerman(links) en Olga van den Bos organiseren wandelen over Noord-Beveland: "Elk plekje is er mooi." FOTO: Leon Janssens
Nel Timmerman(links) en Olga van den Bos organiseren wandelen over Noord-Beveland: "Elk plekje is er mooi." FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Passie voor Peeland van Olga en Nel: Gek op Peeland

Vrouwen van Nu, afdeling Noord-Beveland, is op velerlei gebied actief middels lezingen, uitstapjes én wandelen. Dat laatste is in handen van Olga van den Bos uit Kamperland en Nel Timmerman die in Kortgene woont.

KAMPERLAND - "We hebben 130 leden en die kunnen als ze dat willen elke eerste maandag van de maand wandelen. We lopen over Noord-Beveland, maar ook uitstapjes naar Walcheren, Schouwen en Zuid-Beveland met onderweg ergens gezellig koffie drinken. Over Peeland geen vaste routes, altijd gevarieerd. Het is leuk om te doen en je komt op plaatsen in de buurt waar je nooit bent geweest. Wel vaste vertrekpunten, op Kamperland de brouwerij Emelisse en Kortgene de Nicolaaskerk", zegt Nel, "Alle leden stuur ik een mailtje wanneer we gaan en wie wilt die komt. Er is een redelijke belangstelling en het is vrijblijvend." Olga vult aan: "We doen dat ruim tien jaar. Ooit is begonnen met een wandeling langs de ingeplante akkerranden die er toen voor het eerst stonden. Daar is een route van gemaakt met koffie bij Emelisse. We lopen nog steeds en alle leeftijden zijn welkom. Als je denkt 'wat zou dat zijn?', dan kun je twee keer meedoen met een evenement. Daarna beslis je of je mee wilt blijven doen." De meeste leden van Vrouwen van Nu zijn in de leeftijd 50+. Er wordt niet alleen wandelen georganiseerd, in augustus een vaartocht door de haven van Vlissingen, en vanwege de Slag om de Schelde naar 't Polderuus in Westkapelle.

Schorren

Nel is geboren Geersdijkse, woonde een tijd in Walcheren en is weer blij om terug op Peeland te zijn. "Nu woon ik in Kortgene, door de liefde en het werk", lacht zij. Olga komt uit Delft en via vakanties ontstond haar liefde voor Noord-Beveland: "Als onze vakantie er op zat dan kreeg ik heimwee. Ik was helemaal beroerd als ik terug naar Delft reed. We hebben een huisje gekocht en kwamen vaker. Uiteindelijk zijn we hier gaan wonen, in vakantieland." Beider passie voor Peeland is duidelijk: "Alles, heel Noord-Beveland is prachtig. Om langs de waterkant te wandelen, je kijkt naar de overkant, de zeilwedstrijden. Bij Kats, zo mooi, met laag water de schorren. Ga je 's avonds naar de Banjaard dan zie je de zon in de zee zakken. Wij zijn gek op Peeland."

www.vrouwenvannoordbeveland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden