Kunstenaar Gerard Menken woonde en werkte de laatste 35 jaar van zijn leven in Kloetinge. FOTO: PR
Kunstenaar Gerard Menken woonde en werkte de laatste 35 jaar van zijn leven in Kloetinge. FOTO: PR (Foto: PR )

Kloetingse kunstenaar Gerard Menken herdacht

Dit jaar herdenkt de dorpsgemeenschap van Kloetinge het feit dat dorpsgenoot Gerard Menken 100 jaar geleden is geboren.

KLOETINGE - Menken overleed op 4 september 2004 in zijn geliefde Kloetinge, na een werkzaam leven van 60 jaar als kunstenaar. Hij was een gewaardeerd musicus en schilder die de laatste 35 jaar van zijn leven in Kloetinge woonde en werkte.

Op initiatief van echtgenote Hennie Menken en oud-leerling Henk Kramer van Brassband Excelsior brengen culturele en maatschappelijke instellingen een festival ter verbinding van kunstdisciplines als resultaat. De Kloetingse school hield samen met Kunstuitleen de Bevelanden een kunstproject gebaseerd op het werk van Menken. Dit resulteert in een expositie van werk van de leerlingen.
Meer dan drie decennia activiteiten in het Kloetingse leidt nu tot een veelzijdig gedenkprogramma met een overzichtsexpositie in de Grote of Maria Magdalena kerk, expositie van Zeeuws werk in Historisch Museum de Bevelanden en expositie van stillevens in Kunstuitleen De Bevelanden. 100 jaar Gerard Menken wordt op 29 september afgesloten met onder andere de wereldpremière van een compositie van de Zeeuw Albert-John Vervorst, die een splinternieuw werk schreef ontleend aan het werk van Gerard Menken uit de tijd dat hij werkte als dirigent en muziekdocent. Het werk is gecomponeerd voor Brassband Excelsior en het koor Musica Cordis.

Voor het volledige programma gerardmenkenfestival.org

Meer berichten