In het Oosterscheldemuseum wordt de natuur en cultuur van de Oosterschelde en haar oevers door de jaren heen belicht. FOTO: PR OOSTERSCHELDEMUSEUM
In het Oosterscheldemuseum wordt de natuur en cultuur van de Oosterschelde en haar oevers door de jaren heen belicht. FOTO: PR OOSTERSCHELDEMUSEUM (Foto: PR Oosterscheldemuseum)

Fietsen rondom de Yerseke Moer en de oesterputten

Yerseke -  Op zaterdag 3 augustus verzorgt het OosterscheldeMuseum in Yerseke een fietstocht langs Yerseke en de Oosterschelde.

Onder begeleiding van een gids voert de fietstocht door het unieke natuurgebied de Yerseke Moer, waar de bewoners van Yerseke vroeger 'darinck' hebben gedolven. Tijdens de fietstocht komt ook het verleden van de oester- en mosselcultuur tot leven. Ook staan we langs de Oosterschelde stil bij het verhaal van de vele verdronken dorpen van Zuid-Beveland.Na afloop is het nagenieten in het museum met koffie en iets lekkers. De fietstocht is 25 km lang en duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur, verzamelen om 10.30 uur. Kosten 5,00 euro per volwassenen en 1 euro per kind.

Museum

Het Oosterscheldemuseum aan het Kerkplein 1 in het centrum van Yerseke is een historisch museum waar de geschiedenis en de cultuur van de Oosterschelde, met name de oester-, mossel- en kreeftencultuur van de 19e eeuw wordt getoond. Ook wordt het verhaal van het verdronken land van Zuid-Beveland tot leven gebracht.

Meer informatie en aanmelden via www.oosterscheldemuseum.nl of info@oosterscheldemuseum.nl

Meer berichten