Dit jaar houdt het Fruitteeltmuseum voor de tiende keer de Fruitfietstocht. FOTO: PR FRUITTEELTMUSEUM
Dit jaar houdt het Fruitteeltmuseum voor de tiende keer de Fruitfietstocht. FOTO: PR FRUITTEELTMUSEUM (Foto: PR Fruitteeltmuseum)

Fruitfietstocht viert zijn tienjarige jubileumeditie

KAPELLE -  Dit jaar houdt het Fruitteeltmuseum voor de tiende keer de Fruitfietstocht. Om dit jubileum te vieren is er dit jaar een spectaculaire start om 09.00 door Jo de Roo en Keetje van Oosten-Hage.

Door de medewerking van diverse fruittelers is het museum erin geslaagd weer een mooie route samen te stellen en deelnemers kunnen uiteraard het museum bezoeken. Op zaterdag 10 augustus kan er tussen 9.00 uur en 12.00 uur gestart worden vanuit het Fruitteeltmuseum voor een fietstocht in en rond Kapelle van 35 kilometer. De route en een deelnamebandje zijn alleen verkrijgbaar in het Fruitteeltmuseum. Kosten 7,50 euro per persoon, kinderen betalen 2,50 euro. Deze prijzen zijn inclusief museumbezoek. Tijdens de route zijn er tien stops, waar iets te beleven valt. De route is zeer gevarieerd. Zo fietsen deelnemers langs het water en natuurlijk de boomgaarden. Diverse bevriende fruittelers openen die dag hun bedrijf voor bezoekers en kunnen enthousiast vertellen over het werk wat zij doen en de machines die zij daarvoor gebruiken. Natuurlijk is er ook aandacht voor de inwendige mens en is er op sommige punten een hapje en een drankje te koop. Daarnaast is er aandacht voor oude ambachten en demonstraties.

www.fruitteeltmuseum.nl.

Meer berichten