Leuntje en Merien proberen de duofiets voor mantelzorgers al eventjes uit. De fiets is in beheer bij KOG Center in Goes en wordt prima onderhouden door mensen uit dagbesteding. FOTO: JOHN DE KOK
Leuntje en Merien proberen de duofiets voor mantelzorgers al eventjes uit. De fiets is in beheer bij KOG Center in Goes en wordt prima onderhouden door mensen uit dagbesteding. FOTO: JOHN DE KOK (Foto: )

Gratis duofiets lenen voor mantelzorgers

Voor alle mensen die nog wel eens een stukje zouden willen fietsen, maar dat niet meer zelfstandig kunnen, is er in Goes een duofiets beschikbaar.

door John de Kok

GOES - SMWO is er een jaar mee bezig geweest, maar uiteindelijk is het gelukt om een duofiets aan te schaffen waar iedere Bevelandse mantelzorger gebruik van kan maken. De fiets is specifiek bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook er niet meer zelfstandig op uit kunnen. Zij, of hun mantelzorgers kunnen telefonisch contact opnemen met KOG Center aan de Dirk Dronkersweg 8 in Goes die de fiets in beheer heeft. Telefoon: 0113-268011. De duofiets lenen is kosteloos, wel moet er een uitleenovereenkomst ondertekend worden.

Ondersteuning mantelzorg

Het unieke concept waarbij iedere mantelzorger in Goes en omgeving een beroep kan doen op het lenen van een duofiets is geïnitieerd door SMWO en tot stand gekomen mede dankzij de financiële hulp van Stichting Ondersteuning Mantelzorgers & Vrijwilligers (SOMV). Voorzitter van SOMV Rien Heijboer: "Wij willen alle Bevelandse mantelzorgers ondersteunen. Het is voor het welzijn van iedereen belangrijk om toch nog naar buiten te kunnen. Wanneer mensen initiatieven hebben die hulpbehoevenden of mantelzorgers kunnen helpen kunnen ze bij ons een aanvraag doen" www.somv.nl

Leuntje en Merien

De eersten die zich bij KOG Center melden om de duofiets eens uit te proberen zijn Leuntje en Merien. Leuntje (Jannie): "Hij kan behoorlijk hard, ook zonder ondersteuning, ik zou geen lange rok aandoen" Merien (Berend): "Het is een prachtige oplossing voor mensen die er niet meer zelfstandig op uit kunnen". Toch hoef je jezelf niet per se als duo aan te melden om van de fiets gebruik te maken. Iemand die graag wil fietsen maar dat niet alleen kan mag zich melden bij SMWO: 0113-277111. SMWO roept ook mensen op die zonder verdere verplichtingen eens iemand mee uit fietsen willen nemen om zich te melden.

Meer berichten