Zomerbus op Zuid-Beveland rijdt weer sinds 6 juli.
Zomerbus op Zuid-Beveland rijdt weer sinds 6 juli. (Foto: )

Zomerbus brengt Zeelandgevoel tot leven met mooie vergezichten

De bus staat te blinken, de chauffeurs en gidsen staan te popelen en de echt Zeeuwse proeverijen staan klaar. Zaterdag 6 juli is de Zomerbus Zeeland weer gestart met prachtige rondritten over Zuid-Beveland.

De bus is een uitje voor jong en oud en brengt tijdens een afwisselende rit het Zeelandgevoel tot leven met mooie vergezichten en leuke stops onderweg. De zomerbus rijdt tot en met 22 augustus elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag vier rondes per dag.

Gevarieerde routes

Er zijn vier verschillende routes die de bus rijdt, tijdens elke route is er een leuke afwisseling tussen attracties, horecagelegenheden, mooie vergezichten over het landschap, knusse dorpjes en natuurlijk de stad Goes. De zomerbus biedt stops die bij goed en slecht weer leuk zijn om aan te doen. Attracties die tijdens de rit worden aangedaan zijn onder meer Klok'Uus, Sequoiahof, Tropical Zoo en de Stoomtrein Goes-Borsele, ook zwembad Stelleplas en Natuurmonumenten Zwaakse Weel zijn onderdeel van de routes.

Reizigers krijgen tijdens de rit in de bus kleine proeverijen aangeboden van echte Zeeuwse streekproducten waar vervolgens door de gidsen het achterliggende verhaal bij wordt verteld. Verschillende haltes hebben ook leuke menu's samengesteld voor de reiziger als invulling van de 'Uit-eten met de Zomerbus aanbieding'.

Bekostiging

De bekostiging van de bus komt deels vanuit de vier Zuid-Bevelandse gemeenten en deels van de deelnemers zoals onder andere camping Veerse Meer, camping Linda en camping Scheldeoord maar bijvoorbeeld ook het OOG en de KHN-Goes. Busmaatschappij AMZ, de trotse eigenaar van de opvallende rode bus, heeft ook een bepalende rol gehad bij het mogelijk maken van dit seizoen van de zomerbus.

Verkooppunten

Een dagkaart kost 4 euro per persoon, een 4-dagenkaart is er voor 7,50 euro per persoon, reizigers kunnen op elk gewenst punt opstappen. De buskaartjes zijn verkrijgbaar op de bus zelf en bij de verschillende verkooppunten. Een aantal haltes geeft op vertoon van het buskaartje een voordeel. Alle informatie over routes, halte-informatie, producenten van de proeverijen en aanbiedingen is te vinden op www.zomerbus-zeeland.nl. Daar is ook live te zien waar de bus zich bevindt tijdens zijn ronde.

Kijk voor meer informatie op zomerbus-zeeland.nl.

Meer berichten