Bij de rond- en platbodems was het hard werken (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)
Bij de rond- en platbodems was het hard werken (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo) (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)

Deltaweekend volgend jaar naar Roompot Marina

COLIJNSPLAAT - De vijftigste editie van het Deltaweekend wordt volgend jaar vanuit Roompot Marina gevaren. Dat heeft de voorzitter van de stichting Deltaweek, Willem Johannesma, op zondag 30 juni na afloop van de prijsuitreiking van het Deltaweekend bekendgemaakt. Ook zal de Veronica Race, de roemruchte zeilwedstrijd buitengaats op de Noordzee, in het jubileumjaar terugkeren.

Het Deltaweekend is het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta. In het jubileumjaar wil het Deltaweekend ook wedstrijden voor kleine jeugdboten organiseren om de aanwas van toekomstige wedstrijdzeilers te stimuleren. Voorheen waren de wedstrijden vooral op kajuitzeiljachten gericht en was het voor de organisatie moeilijk om gelijktijdig twee verschillende wedstrijden te organiseren vanuit de starthavens Zierikzee en Colijnsplaat. Door de nieuwe koers zal het jeugdzeilen nog beter aan bod komen. De uitstekende faciliteiten van de Roompot en het nabijgelegen vaarwater zijn daarvoor erg geschikt.

Roompot Marina is erg positief over de samenwerking met het Deltaweekend. "Het Deltaweekend heeft zijn uitstekende reputatie te danken aan zijn organisatoren. We zijn erg blij met hen in zee te kunnen gaan en dit prachtige zeilevenement met onze uitgebreide faciliteiten te kunnen ondersteunen. Het biedt voor ons ook goede kansen om onze activiteiten uit te breiden", aldus de woordvoerder van Roompot, Baptiste van Outryve.

Terugkeer Veronica Race
De Deltaweekend organisatie grijpt het jubileumjaar ook aan voor een eerbetoon aan het verleden door de herintroductie van de Veronica Race. Deze bekende lange baanwedstrijd op de Noordzee werd tot voor enkele jaren geleden gevaren vanuit de buitenhaven van de Roompotsluis. De Veronica Race kent een roemrucht verleden toen het Veronica schip, destijds nog een zogeheten zendpiraat, als keerboei van de wedstrijd fungeerde. De Veronica Race zal naar verwachting veel extra wedstrijdzeilers van buiten de regio aantrekken.

Meer berichten