De wedstrijdvloot op de Oosterschelde onder spinakker
De wedstrijdvloot op de Oosterschelde onder spinakker (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)

Colijnsplaat gereed voor 49 editie van het Deltaweekend

Colijnsplaat staat aanstaand weekend weer bol van sportieve activiteiten op het water. Van vrijdag 28 tot en met zondagmiddag 30 juni ontvangt Colijnsplaat de wedstrijdvloot van de 49e editie van het Deltaweekend, het grootste en oudste meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse Delta.

Colijnsplaat - Net als twee jaar geleden wordt de Vissershaven omgebouwd tot een ware regatta haven, waar na afloop van de sportieve strijd op het water de wedstrijdvloot van bijna 100 zeilboten ligt afgemeerd. Voor de deelnemers komt dan het moment van ontspanning en een terugblik op de wedstrijddag, dit veelal onder het genot van een drankje. Later op de avond gaat het programma op de wal verder met muziek en vertier. De winnaars van het Deltaweekend (in de ORC-klassen) mogen zich Zeeuws Kampioen 2019 noemen.

Ook voor niet zeilers

Ook voor niet deelnemers is er veel te beleven. Vanaf het havenhoofd in Colijnsplaat zijn de dagelijkse starts (vanaf 10.00 uur) van de wedstrijdvelden te zien. Wanneer aan het eind van de dag de vloot weer terug is in Colijnsplaat, biedt dat een mooie aanblik van tal van boottypes in de Vissershaven; van echte racemonsters tot de meer traditionele rond- en platbodems. Bovendien zijn de feestelijkheden op de wal ook voor niet deelnemers vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

De officiële opening van het Deltaweekend vindt plaats na afloop van de eerste wedstrijddag, op vrijdagavond om 20.00 uur door de burgemeester van de gemeente Noord-Beveland, mevrouw Letty Demmers. Dat is het sein voor DJ Patrick om de volumeschuiven ver open te zetten, zodat het een hele avond gezellig blijft. Zaterdagavond wordt muzikaal ingevuld door de Billys, wereldberoemd in Zeeland en ver daarbuiten. Zie ook www.deltaweekend.nl.

Meer berichten