Het hele dorp hangt er vol mee, de vlag van Lewedorp wappert fier in de wind. Het getuigt van de saamhorigheid in Lewedorp.  FOTO: LEON JANSSENS
Het hele dorp hangt er vol mee, de vlag van Lewedorp wappert fier in de wind. Het getuigt van de saamhorigheid in Lewedorp. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Lewedorp 90 jaar wordt gevierd met een ontbijt en groot feest

Lewedorp pakt uit. Het Dorpsfeest 90 jaar Lewedorp staat volledig in het teken van dit jubileum. Zaterdag 6 juli worden alle Lewedorpers 's morgens om negen uur voor het ontbijt op het Kerkplein verwacht en 's avonds is het groot feest in de tent op het Kerkplein.

LEWEDORP - Lewedorp bestaat dit jaar 90 jaar en dat is in heel het dorp duidelijk te zien want bij heel veel huizen wappert de Lewedorpse vlag. Wim de Kok, betrokken bij de organisatie: "Het is een leuk initiatief van de Dorpsfeestcommissie. Het Feest dateert al van jaren terug en dat waren steeds erg leuke thema feesten. Het is ooit begonnen als een schuurfeest en er kwamen steeds meer mensen naar toe. Vorig jaar werd besloten dat het de laatste keer zou zijn. Namens de carnavalsvereniging hebben Peter Kuiper en ik dat overgenomen. Zo is er nu een Dorpsfeest 90 jaar Lewedorp ontstaan. We beginnen met een ontbijt en dat is speciaal voor de inwoners van Lewedorp. Vanaf negen uur op het Kerkplein waar lange tafels komen te staan vol met lekker eten en drinken. Het is helemaal gratis want ondernemers sponsoren dit uitgebreide ontbijt. De winkel zorgt voor brood en de eierboer voor de eieren. Zo komt er van alles op tafel te staan. Dat wordt tot minsten elf uur lekker genieten, kletsen, plezier maken, kortom gezelligheid."

Dorpsfeest

's Avonds is het Dorpsfeest, aanvang 19.30 uur en dat is voor heel het dorp en voor iedereen daarbuiten. Wim de Kok is voorzitter van de carnavalsvereniging: "Wij als carnavalsvereniging De Kraaiepikkers organiseren dat. Dat juist wij dit overgenomen hebben is niet zo vreemd. Voor ons als carnavalsvereniging is saamhorigheid erg belangrijk. Dit jubileum is een mooie aanleiding. Wij gaan uit van mooi weer op 6 juli anders is er als alternatief voor het ontbijt de grote tent waar 's avonds het feest is. Iedere vereniging of club op het dorp doet mee en levert een bijdrage aan dit feest. De voetbal, de tennis, het wielercomité, de biljartvereniging, de kaartclub, meer dan twintig verenigingen en ze zijn er allemaal actief bij betrokken. De belangstelling en stemming onder de Lewedorpers is goed, het wordt vast een gezellig feest." In de grote tent op het Kerkplein in Lewedorp zijn er optredens van coverband Jam-Pact, Dubbel D (de Dijk coverband) en Feest DJ D'N Dave.

Kaarten 15 euro en verkrijgbaar via www.kraaienist.nl.

Meer berichten