Een typische Walk and Talk heeft een gastspreker die deelnemers actief betrekt bij het onderwerp. Hier Jorry van der Meer.
Een typische Walk and Talk heeft een gastspreker die deelnemers actief betrekt bij het onderwerp. Hier Jorry van der Meer. (Foto: PR)

Samen op weg naar een baan

'Als mijn haar maar goed zit', denk ik nog. Misschien een wat te gemakkelijke keuze voordat je een serieus gesprek in gaat. Een eerste indruk kan je nooit een tweede keer maken.

John de Kok

GOES - Werkzoekenden kunnen elke derde dinsdag van de maand terecht in de Bibliotheek Oosterschelde in Goes voor een gratis bijeenkomst die de kans op het vinden van een baan vergroot. De sfeer is gemoedelijk, de instap laagdrempelig, maar het is wel een activiteit waar je als werkzoekende iets aan hebt. Het telt bovendien mee als een sollicitatieactiviteit.

Ontmoeting

"Onze Walk and Talk voor werkzoekenden is een aanvulling op andere trainingen, waarbij de ontmoeting tussen werkzoekenden onderling een belangrijke rol speelt. Je leert van elkaar en het is prettig om te ervaren dat je niet de enige bent. Het is een koffiepauze voor werkzoekenden". vertelt Monique van Kol van de Bibliotheek Oosterschelde. Elke Walk and Talk heeft een ander thema, gepresenteerd door een gastspreker. Van Kol: "We nodigen de gastsprekers zoveel mogelijk uit op basis van de behoefte bij deelnemers". Deelnemers zijn vaak doorverwezen door het UWV of GR de Bevelanden, maar iedereen mag gratis meedoen, je hoeft niet eens lid van de bibliotheek te zijn. Wel het liefst vooraf aanmelden op de site onder het kopje 'agenda'.

De spreker van vandaag is Jorry van der Meer. Zij neemt de werkzoekenden mee op reis door het doolhof van jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Wat trek je aan? Een vraag die twijfels oproept wanneer je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Van der Meer stimuleert de werkzoekenden om actief deel te nemen in het beantwoorden van die vraag. Een tip: Bekijk foto's op de Facebookpagina van het bedrijf waar je solliciteert. Je ziet wat de werknemers aanhebben en proeft de cultuur in het bedrijf. "Je leert altijd van deze bijeenkomsten", zegt deelnemer Ingrid. "De vorige keer ging het over een elevator pitch (een presentatie van jezelf in maximaal 60 seconden), dat was ook leuk".

Meer berichten