De bedoeling is om diverse culturen in en buiten Goes samen te brengen. FOTO: LEON JANSSENS
De bedoeling is om diverse culturen in en buiten Goes samen te brengen. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Cultuursnuiven tijdens Kleurrijk Goes

De Grote Markt in Goes is zondag 30 juni het domein van Kleurrijk Goes dat door de Stichting Variant in samenwerking met de gemeente Goes wordt georganiseerd. Deze tiende editie is extra groot opgezet. Het belooft een leuke, gezellige en spectaculaire middag en avond te worden gevuld met muziek, dans, cultuur, eten en drinken uit andere landen en culturen.

GOES - Stichting Variant Goes is een organisatie die de verscheidenheid van de culturen in de gemeente Goes en daar buiten met elkaar in verbinding wil brengen. Uitgangspunt vormt hierin de dialoog tussen de diverse culturen. De stichting wil deze dialoog tot stand brengen door activiteiten te ontplooien en uit te voeren. Het bestuur van Stichting Variant Goes bestaat uit Luc Willem, België, voorzitter, Kenneth van 't Kruys, Suriname, vice-voorzitter/secretaris, Halima El Quarik, Marokko, penningmeester, bestuursleden Güler Diribas, Turkije, Ibrahim El Obaied, Syrië en Jelka de Kok, Nederland. "Bij Variant zijn meerdere nationaliteiten betrokken. Surinaamse, Vlaamse, Marokaanse, Syrische, Turkse en Nederlandse mensen", weet Rafaël van 't Kruys, nauw betrokken bij de organisatie van Kleurrijk Goes, "Vanwege de tiende keer wilden het wat grootser aanpakken en dat is dit jaar gelukt.

Wereldkeukens

Het programma op het grote podium biedt live muziek van onder meer Ben Saunders, winnaar van The Voice of Holland 2011, Trafassi, de afsluitende act 19.00 uur. Een Surinaamse feestband heel bekend in Nederland van het nummer "Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in je wasmachien". Nog meer artiesten, lokale rappers, Syrische zanger Samir Khalil, Capelle Brass Explosion, Orkestra Hicaz, Anischa GF en The Family First. Er worden acts opgevoerd van de volgende artiesten: Sport en Dans groep Body Action Goes, Buikdanseres Sharifah, Afrikaanse Acrobaten Show, Clown en Ballon Act, Mystery stand up comedy act, Henna tatoeage, Braziliaanse vechtkunst Catoira en live optreden van Hind. "Aries Mc verzorgt de presentatie", zegt Rafaël."Er staan diverse foodtrucks, food kramen en nonfood kramen met een diversiteit aan producten. Geef je je ogen en oren de kost en tegelijkertijd kun je tegen eigen kosten je smaakpapillen de kans geven om diverse wereldkeukens te ontdekken. We maken daar een gezellig terrasje met een bar. Ook aan de kinderen is gedacht want nieuw bij Kleurrijk Goes is een Kidscorner met springkussen, steltlopen, ballonnen en een clown."

Stichting Variant

"De naam Kleurrijk Goes zegt het al, Goes is kleurrijk. Verbinden met elkaar, dat is belangrijk", aldus Jelka de Kok bestuurslid van Stichting Variant Goes.

Kleurrijk Goes is van 14.00 – 21.00 uur, toegang is gratis. Op de website ziet u het aanbod van activiteiten dat Stichting Variant Goes met hun samenwerkende partners organiseren:

www.variantgoes.nl

Meer berichten