Jordi van der Meijden (l) en Bas van de Kruisweg (r): “Ons hoofddoel blijft om vooral eenzame ouderen te bereiken.”
Jordi van der Meijden (l) en Bas van de Kruisweg (r): “Ons hoofddoel blijft om vooral eenzame ouderen te bereiken.” (Foto: )

KlusmetPlus is een groot succes

Het idee KlusmetPlus ontstond door een schoolproject van acht studenten en Jordi van der Meijden en Bas van de Kruisweg gingen er mee verder. "Eenzaamheid is stijgend in Zeeland, vooral onder ouderen", zegt Jordi van der Meijden. "Wij ondersteunen hen met klussen die ze zelf niet meer kunnen doen."

OOSTDIJK - KlusmetPlus is opgericht door Jordi van der Meijden uit Oostdijk en Bas van de Kruisweg uit Kruiningen, beiden 19 jaar. Het ondersteunt ouderen op het gebied van klussen die ze zelf niet meer kunnen doen. Denk hierbij aan de dagelijkse klussen zoals, ramen lappen, koken, tuinieren, bezoek aan de supermarkt en meer.

Computerles

"Klusjes die iedereen kan, vaak huishoudelijk, of digitale vragen over televisie, telefoon of computer. Ik geef ook computerles", zegt Jordi, "Het eerste klusje was een tuin opknappen in Eversdijk. Na een storm waren veel takjes afgewaaid en dat moest opgeruimd. Heel simpel. Het duurde ongeveer drie uur en na afloop koffie." Bas vult aan: "Tijdens het werk werd er drinken op tafel gezet en de mevrouw vroeg of ze een eitje voor ons moest bakken."

Drie uur per week

De klussen worden verricht door enthousiaste jongeren. Op dit moment heeft KlusmetPlus meer dan 180 jongens en meisjes die in staat zijn gemiddeld 3 uur per week te kunnen klussen. Bas van de Kruisweg: "Een jongere meldt zich aan, vertelt wat leuk is om te doen en wij vullen dat in. Wij bekijken zo het aanbod en zetten de juiste man op de juiste plaats. Wij zetten de jongens en meisjes daarvoor in." De vergoeding bedraagt zes euro per uur plus bemiddelingskosten te betalen aan KlusmetPlus.

Vijf beste

Het Zeeuwse start-up KlusmetPlus behoort tot de 5 beste ondernemersinitiatieven van Europa. De vijf finalisten mochten pitchen voor Taavet Hinrikus (CEO van TransferWise) en andere grote namen zoals de founder van Innocent Drinks, Adam Balon & de founder van Skype, Niklas Zennström. Degene met de beste pitch wint 10.000 pond te besteden aan zijn of haar startup. Ieder van de 20 genomineerden krijgt sowieso een account op Transferwise met hierin kosteloos internationale transacties tot een maximum van 1 miljoen pond. De uiteindelijke winnaar van de 10.000 pond werd Aimee Clint uit Ierland met haar startup genaamd 'Stellas' waar ze boekjes maakt voor kinderen met autisme. "Het was een fanatische ervaring die alleen nog maar meer energie geeft om het succes van KlusmetPlus verder uit te bouwen", aldus Jordi van der Meijden.

Zelfstandig

Bas en Jordi, bijna afgestudeerd aan het Hoornbeeck College in Goes, verwachten op korte termijn nog meer activiteiten te kunnen ontplooien. "We zijn ruim een jaar helemaal zelfstandig bezig. Maar ons hoofddoel blijft om alle ouderen, vooral eenzame, te bereiken." Informatie: www.klusmetplus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden