Julia Bobeldijk krijgt de burgemeesters hoed opgezet door Zoë Gude, haar voorgangster. Links wethouder Femke van der Veer. FOTO: LEON JANSSENS
Julia Bobeldijk krijgt de burgemeesters hoed opgezet door Zoë Gude, haar voorgangster. Links wethouder Femke van der Veer. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Nieuw Kindercollege: "We hebben er veel zin in"

Julia Bobeldijk is vrijdag gekozen tot kinderburgemeester 2019-2020 van Goes. Zaterdag 15 juni kon heel Goes op de Grote Markt weer stemmen op zes kandidaten voor de nieuwe kinderburgemeester en twee wethouders.

GOES - Julia Bobeldijk burgemeester, Femke van der Veer en Xandro Pieper beiden wethouder, waren de drie kandidaten die gekozen zijn. Na een week van spannend afwachten maakte 'grote mensen' wethouder Derk Alssema vrijdag het nieuwe Kindercollege bekendgemaakt tijdens de opening van Festival de Veste in park Oostwal. Julia verzamelde de meeste stemmen en kreeg tijdens de opening van Festival 'De Veste' op 21 juni de hoge hoed van burgemeester opgezet door Zoë Gude, haar voorgangster. Julia is 10 jaar, komt uit Goes en zit op de Prinses Beatrixschool. Xandro Pieper (11) Goes zit op de Zuidwesthoek en Femke van de Veer (10), woont in 's-Heer Arendskerke en zit op OBS Schengehof. Op 17 augustus is de installatie tijdens Goes Kinderstad. De kinderwethouders van Goes gaan met Julia een jaar lang het grote college van burgemeester en wethouders terzijde staan. "We hebben veel mensen aangesproken om op ons te stemmen", zegt het trio in koor. Zij vormen het achttiende kindercollege.

Meer berichten