Tijdens de negende editie van Nederlands enige culinaire Fairtrade open luchtfestival is het smullen op de Grote Markt in Goes. Foto: Marcelle Davidse.
Tijdens de negende editie van Nederlands enige culinaire Fairtrade open luchtfestival is het smullen op de Grote Markt in Goes. Foto: Marcelle Davidse. (Foto: Marcelle Davidse)

Fairtrade CuliFair en CuliFiësta pakken groot uit

Tijdens de negende editie van Nederlands enige culinaire Fairtrade open luchtfestival is het smullen op de Grote Markt in Goes. Het marktplein is dan weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant met nog meer diversiteit tijdens CuliFair. Op dit culinaire festival kan het publiek genieten van het vakmanschap en de creativiteit van de beste koks in de Fairtrade gemeente Goes.

GOES - Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van negen Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Hiermee onderscheidt CuliFair zich van de meeste foodtruckfestivals.

Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een 'Zeeuws zeker' of biologisch product. Vis bevat het MSC viskeurmerk.

Kennismaking

Ons culinair bewustzijn groeit en we willen verantwoord eten. Mooie gerechten bereid met gezonde kwaliteitsproducten, die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Gebruikte materialen als borden en bestek zijn biologisch afbreekbaar.

Of je nu de hele avond wilt tafelen of langs komt in de lunchpauze. CuliFair is voor iedere smaak met keuze uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Maak kennis met verschillende keukens en producten. Kies en mix naar eigen smaak voor de vriendelijke prijs van vier of zes euro per gerechtje. Er is een fairtrade- en cocktailbar en ook op de jongere fijnproevers is gerekend; speciaal voor hen is er een leuke Kidscorner. Men kan de hele avond komen tafelen, of langskomen in de lunchpauze. Natuurlijk is er ook muziek.

CuliFiësta

Op vrijdag 5 juli verandert CuliFair in CuliFiësta: restaurants maken plaats voor internationale keukens. Een vrolijk en internationaal culinair feest, natuurlijk omlijst door live wereldmuziek. Alle gerechten kosten twee-, vier- of zes euro.

Informatie: www.goesisgoes.nl/culifair

Meer berichten