Rondje Oosterschelde gaat langs het Verdonken Dorpen monument,over de Zeelandbrug naar Schouwen en via de Stormvloedkering terug naar Wissenkerke. FOTO: LEON JANSSENS
Rondje Oosterschelde gaat langs het Verdonken Dorpen monument,over de Zeelandbrug naar Schouwen en via de Stormvloedkering terug naar Wissenkerke. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Wandeling 58 kilometer rondom de Oosterschelde

Wie graag een flinke wandeltocht maakt, van een uitdaging houdt en niet opziet tegen een flinke afstand kan zondag 7 juli op Noord-Beveland aan zijn trekken komen. Een wandeling rond de Oosterschelde van 58 kilometer.

WISSENKERKE - Leonie Ton organiseerde samen met Joke de Koster enige jaren de Patrijzenloop, een variant op de wielerwedstrijd De Patrijzenjacht. "Dat hebben we drie jaar gedaan en dat trok 60, 70 deelnemers. Wellicht hadden we te veel concurrentie van andere loopwedstrijden. Wel jammer dat die er niet meer is want er nu geen enkele loopwedstrijd op Noord-Beveland", aldus Leonie. Een nieuw initiatief werd ontwikkeld, een wandeltocht, die gaat vertrekken vanuit hotel-café De Kroon, Voorstraat, in Wissenkerke op 7 juli. Een loopevenement van zo'n 58 kilometer. Het is geen wedstrijd maar een rondje wandelen langs Oosterschelde met vertrek vanaf De Kroon naar de Oosterscheldedijk, en dan via de Zeelandbrug naar Zierikzee. Verder langs de Schouwse kust, langs de Schelphoek en de Plompe Toren over de Stormvloedkering en Neeltje Jans terug naar Wissenkerke. Daar wacht de wandelaars een warm welkom op het terras van De Kroon."

Interesse? Mail: leonieton75@gmail.com

Meer berichten