Eric Vloeimans en pianist Sjoerd van Eijck. Het EEF festival bood drie dagen een grote variatie aan artiesten, optredens, gezellig samenzijn. FOTO: Leon Janssens
Eric Vloeimans en pianist Sjoerd van Eijck. Het EEF festival bood drie dagen een grote variatie aan artiesten, optredens, gezellig samenzijn. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Jarig EEF viert drie dagen volop feest

Het is lekker vol op EEF, de als parkeerterrein dienende weilanden staan vol en bij binnenkomst is het aanschuiven. "Vrijdag was het nog veel drukker dan vorig jaar", weet Jeannette Brinkman van de organisatie van EEF (Eindeloos Eiland Festival), "Het weer houdt zich goed, er is wel eens een bui, maar over het algemeen droog. Dit jaar hebben we opnieuw veel artiesten met een gevarieerd aanbod."

WISSENKERKE - EEF is theater voor jong en oud, duiken met dichters en schrijvers in boeken, in actie komen met hoofd of handen, relaxen aan de bosrand, ontmoeten en kennismaken, een droom en een sprookje, een verzameling intieme festivalletjes op een archipel aan eilanden, eindeloos anders. EEF is jarig, het eerste jubileum, en dat vier je dan als festival met de bezoekers. Vlaggetjes, lampjes, feestneuzen en natuurlijk een grote taart waarop vijf kaarsjes staan en die veranderden op vrijdag- en zaterdagavond in een spectaculaire vuurshow. Daarvoor kwamen vuurkunstenaars/acteurs Yvon Linders en Marc Geraads met hun Cirque Bizarre de Feu naar EEF. Theater, vuurkunst, acrobatiek, magie, ja, alles wat je van een nostalgisch circus kan verwachten. Want eindelijk, het circus was weer op Noord-Beveland en bevolkte het Buutendieks Eiland. Met 'Cirque d' EEF' kreeg het publiek een stoet met een dansende acrobaten, een groepje steltlopers, klankkunstenaars, de gipsy Queen, de vuurspuwer en de waarzegger. De optocht roept herinneringen op, maar vooral ook verlangen. Nostalgie en de aankondiging van een avontuur, de artiesten bieden daar een inkijkje in de kunst van het onverklaarbare en ongrijpbare. Er zijn veel Vriewilligers om alles in goede banen te leiden. EEF is vooral muziek, eindeloos veel muziek. Van klassiek, pop, jazz, blues en folk tot het exotisch vreemde. Jeannette ontvangt burgemeester Letty Demmers en wethouder Pim Schenkelaars voor een optreden van Eric Vloeimans, trompet, met pianist Sjoerd van Eijck in het EEF Boktheater. Bij Eric Vloeimans kunnen alle genres en hokjes overboord. Hij kan zijn trompet laten schreeuwen en fluisteren, maar altijd om je het gevoel te geven dat iemand je meeneemt naar een plek waar je had willen zijn, dierbaar of onontgonnen. EEF is niet alleen voor volwassenen maar biedt ook een aantal activiteiten speciaal voor kinderen. Het enorme festivalterrein bruiste van de activiteit. Net onder de bomen speelde het theater van de Verloren Tijd een act rondom een pub-tent. Ook Isabel Provoost uit Middelburg trad op. Zij is landelijk bekend van The Voice Kids en The Voice of Holland.

Meer berichten