Ben jij niet bang om vies te worden? Kom dan op 26 juni naar het Modderparadijs in Goes. Foto: MEC De Bevelanden.
Ben jij niet bang om vies te worden? Kom dan op 26 juni naar het Modderparadijs in Goes. Foto: MEC De Bevelanden. (Foto: )

Ben jij niet bang om vies te worden?

Niet bang om vies te worden? Dan zijn ouders samen met de kinderen van harte welkom op woensdag 26 juni in Modderparadijs de Mirakel in Goes. Modderheld is het ultieme modder spektakel voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. MEC De Bevelanden organiseert een uitdagende baan waar de kinderen kruipen, lopen en rennen door de modder.

GOES - Lekker kliederen in de modder. Welk kind vindt dat nou niet leuk? Het Modderparadijs trekt Tientallen jongens en meisjes kunnen in park De Mirakel aan de Stelleweg in Goes in en rondom de centrale waterpartij spelletjes spelen in de blubber.

Terwijl de papa's en mama's aan de kant van het zonnetje genieten, worden de kinderen viezer en viezer. De modderglijbaan is ieder jaar weer favoriet. De activiteit - Het Modderparadijs - is opgezet door het Milieu Educatie Centrum (MEC) de Bevelanden.

Kwallenballen

Tussen 13.30 en 16.00 zet het MEC een circuit uit met leuke en leerzame modderactiviteiten die kinderen samen met hun familie kunnen uitvoeren: van meedoen met het kwallenballen spel, tot rustig schilderen met modder. Of modder glijden van een heuvel en geblinddoekt door een slootje lopen.

Het Modderparadijs wordt door het MEC, weliswaar twee dagen eerder, georganiseerd in het kader van Internationale Modderdag op 29 juni.

Duizenden kinderen in heel Nederland spelen die dag met zand en water.

Internationaal

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk.

Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Gratis

Deelname is gratis en op eigen risico. Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Naast de modder obstakelbaan is er een picknickveld voor ouders en andere belangstellenden. Het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden is een stichting die mensen wil stimuleren bewuster met natuur en milieu om te gaan.

Lekker naar buiten, schelpen zoeken, uitwaaien, vogels kijken, natuurouders, beleven, schooltuinieren.

Ben je niet bang om vies te worden? Dan ben je welkom aan de Stelleweg in Goes. De middag begint om 13.30 uur. Tip van de organisatie: trek oude kleren en schoenen aan. Want vies worden is gegarandeerd.

Ga voor meer informatie naar de website www.mecdebevelanden.nl

International Mud Day International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in onder meer Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd en het aantal deelnemers groeit ieder jaar.

Meer berichten