De kruising van de drukke Deltaweg met de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising.FOTO: LEON JANSSENS
De kruising van de drukke Deltaweg met de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising.FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Deltaweg is dringend aan verbreding toe

Vijf gemeenten hebben een gezamenlijke brief aan de Provincie Zeeland geschreven waarin dringend verzocht wordt om de drukke Deltaweg (N256) te verbreden en van ongelijkvloerse kruisingen te voorzien. Inclusief een hoge brug over de Zandkreek. De kosten worden begroot op 75 tot 150 miljoen euro.

GOES – De vijf gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Terneuzen hebben de brief gezamenlijk gestuurd omdat zij allen belang hebben bij een goede doorstroming van het verkeer op de Midden-Zeeland route. In het plan dat deze gemeenten voorstaat worden op de Deltaweg tussen Goes en de Zeelandbrug alle kruispunten ongelijkvloers Wethouder Loes Meeuwisse: ",,Alle andere opties scoren in onze ogen onvoldoende op het gebied van de veiligheid en de doorstroming. De Deltaweg is na de A58 de drukste weg van Zeeland. Er passeren 20.000 voertuigen per dag. Tussen Goes en Noord-Beveland is het drukste stuk. Je kijkt vooruit tien, twintig jaar, wat de verkeersdrukte dan kan zijn. Op de zaterdagen met de Westerscheldetunnel tolvrij is het altijd een stuk drukker. Wanneer de tunnel over tien jaar afbetaald en tolvrij is dan wordt het naar verwachting nog drukker. Zeeland is een provincie waar je moeilijk zonder auto kunt. Mijn collega's van Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland signaleren dat er veel woon/werkverkeer is het hele jaar door. Dat geeft minstens evenveel file problemen als het zomerse toeristenverkeer. Kijk maar naar de ochtend- en avondspits, druk. Het rapport zegt het hele stuk tot aan de Oostwestweg op Noord-Beveland vierbaans te maken. De praktijk wijst ook uit dat na de kruising met de Oostwestweg op Noord-Beveland de drukte op de Deltaweg afneemt. Voor het fietsverkeer komt er een vrijliggend fietspad tussen Goes en Noord-Beveland. "

Gefaseerd

In hun brief spreken de gemeenten waardering uit voor het feit dat de provincie het genoemde onderzoek heeft laten uitvoeren, maar vinden dat het nu wel tijd is om door te pakken. Loes Meeuwisse: "Een enorm duur project en de Provincie zal voor geld naar het Rijk moeten. Wij kiezen voor deze optimale variant, maar dan wel in een gefaseerde aanpak. In 2028 zou dit plan uitgevoerd moeten zijn." Van de gemeente Goes kan ook een financiële bijdrage worden gevraagd voor dit project. "Die vraag gaat zeker gesteld worden en wij zien dit ook als een gezamenlijk probleem. Maar wij hebben geen extra geld staan voor dit soort projecten."

Meer berichten