Jireël Verhage FOTO NIELS BOURGONJE
Jireël Verhage FOTO NIELS BOURGONJE (Foto: Niels Bourgonje)

Goesenaar Jireël Verhage heeft zijn debuutroman geschreven

Goesenaar Jireël Verhage (29) heeft met 'Was het was maar groen' zijn debuutroman geschreven. De Goesenaar, die momenteel in Gent woont, schreef het boek naar aanleiding van zijn tijd in Kameroen. Als vrijwilliger hielp hij in 2012 een aantal maanden bij een voetbalschool.

GOES - De afgelopen tweeënhalf jaar besteedde Verhage aan het verwezenlijken van deze droom: met de publicatieop 20 mei, als resultaat. 'Was het gras maar groen' vertelt het verhaal van Tom die vrijwilligerswerk gaat doen in Kameroen. Wat Tom gaat doen is goed, dat is zijn heilige overtuiging. Vanaf de eerste dag blijkt echter dat zijn verwachtingen totaal niet te rijmen vallen met de realiteit. Hij wil simpelweg helpen, maar de betekenis van zijn verblijf komt langzaamaan in een compleet ander daglicht te staan.

Als Verhage de afgelopen jaren ander mensen prak die vrijwilligerswerk hadden gedaan, zaten ook deze verhalen vol met vraagtekens. Vraagtekens over het doel van het verblijf. Juist omdat vrijwilligerswerk vaak als iets positiefs wordt gezien, vindt hij het belangrijk om een andere inkijk te geven. Daarom besloot hij zijn vraagtekens op papier te zetten. Na de laatste pagina is het aan jezelf om te bepalen: zou ik het vliegtuig instappen?

Was het gras maar groen, 19,95 euro, onder andere verkrijgbaar bij Het Paard van Troje in Goes en bol.com.

Meer berichten