Het eerste serieuze gesprek tussen Sinti jongetje Boy (Sven Reinieren) en zwerver Bertrand op het bankje in Kloetinge.
Het eerste serieuze gesprek tussen Sinti jongetje Boy (Sven Reinieren) en zwerver Bertrand op het bankje in Kloetinge. (Foto: PR)

Zeeuwse beelden gaan internationaal

Een bankje op Marktveld in Kloetinge, de muziektent in Nisse en restaurant Het Binnenhof in Goes. Bevelandse locaties spelen een belangrijke rol in de nieuwe film van Ben Flore.

GOES - "Ja, het is wel bijzonder dat we de film bewust voor het buitenland maken en dat we daarbij profiteren van de mooie omgeving van Zeeland". Scriptschrijver en filmproducent Ben Flore van Florad en Dutch Lion Movies hoopt in de loop van volgend jaar de nieuwe film 'La Vérité' af te kunnen ronden. "We willen 'La Vérité' eerst in het internationale circuit van filmfestivals presenteren. Daarna zoeken we zeker een kanaal om de film ook in Zeeland te laten zien". Eerder werk van Flore en veel van dezelfde Zeeuwse acteurs was te zien in onder andere Rome, Lissabon, Sochi, Sint Petersburg en Hollywood.

Award winnend script

Het script van 'La Vérité' is gebaseerd op een Engelstalig script dat Flore zes maanden eerder schreef en waarmee hij een LA Edge Award won. Het script haalde ook finaleplaatsen in awards voor LA Live, Roma Prisma en Queen Palm. "Ik heb het Engelstalig script herschreven om een verfilming in Zeeland mogelijk te maken. De film wordt een uur lang en handelt over de interactie tussen mensen". De hoofdrol in de film is weggelegd voor Leo Adriaansen uit Kloetinge. Hij speelt de zwerver Bertrand. Adriaansen: "Het verhaal valt in de categorie drama. Ben wil erin vertellen dat iedereen recht heeft op gelijke kansen, daar komen ook feelgood momenten uit voort". Bertrand had ooit een succesvol restaurant in Parijs. Hij verloor zijn vrouw, zijn zoontje en het restaurant en belandt op de straat. Met zijn viool als belangrijkste bezit zwerft hij terug naar de plaats waar hij destijds zijn vrouw heeft ontmoet; Eden, in ons dagelijks leven beter bekent als Nisse. In Eden teert Bertrand op afval van restaurant 'La Vérité', gerepresenteerd door restaurant Het Binnenhof in de Bocht van Guinea in Goes. Echt smakelijk is het niet, daarom schrijft Bertrand recepten uit die hij in de brievenbus van het restaurant deponeert. Met de recepten van Bertrand verwerft 'La Vérité' faam, maar het restaurant is ook de plaats waar een actiecomité plannen voor de realisatie van pretpark 'The Garden of Eden' bespreekt. De manier waarop wordt gepoogd de plannen door te drukken gaat ten koste van anderen en vormt een splijtzwam voor de inwoners van Eden. Ongewenste personen zoals Bertrand en het Sinti jongetje Boy worden weggepest. Bertrand en Boy laten zich niet wegpesten en werken aan een verzoening van de mensen in Eden.

Amateurs

Alle acteurs in 'La Vérité' zijn amateur. "We hebben een heel prettig team, dat is nodig als je een jaar lang je vrije tijd opoffert om een film te maken. Belangrijk is dat er ook Zeeuwse jeugdspelers meedoen, zo krijgen ze de gelegenheid buiten de provincie gezien te worden", vertelt Flore. Eigenaar van restaurant Het Binnenhof, Arjan Suijkerbuijk: "Ik vind het gewoon leuk om dit te doen. Het verhaal past goed in de ambiance van Het Binnenhof".

Meer berichten