Peter Hollestelle is een natuurliefhebber en dat is in zijn zonnige tuin duidelijk terug te zien. FOTO: LEON JANSSENS
Peter Hollestelle is een natuurliefhebber en dat is in zijn zonnige tuin duidelijk terug te zien. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

Passie voor Peeland van Peter: de wijde natuur

Zijn tuin grenst aan een nu nog groen tarweveld en daarover heen de wijde blik over het eindeloos eiland, Peeland. Peter Hollestelle (60) woont landelijk en geniet er van. "Gisteravond kwam hier een zwerm van wel honderden zwaluwen over op zoek naar hun eten. Zo mooi om in de natuur te wonen. Dit jaar heb ik voor het eerst de knotwilgen niet geknot omdat er anders te weinig schaduw is in de tuin."

KATS - Afkomstig uit Vlissingen woont Peter sinds 1993 op Noord-Beveland toen hij onderwijzer werd in Colijnsplaat en huisvesting vond in Kortgene.

"Ik liep met voetbal een knieblessure op en ben toen bij collega Leen van Loon gaan volleyballen. Dat werd sporten op Kats. Op Colijnsplaat was er weinig te doen voor de jeugd en daar heb ik toen basketbal opgezet voor de bovenbouw. We speelden tegen andere teams op Noord- en Zuid-Beveland, zoals tegen basisschool De Tunnel in Schore. Met hier te wonen en te werken op Noord-Beveland zijn mijn vrouw Joyce en ik er van gaan houden. We gaan ook zwemmen. Joyce is dit jaar al drie keer geweest. Zelf zwem ik graag op het Katse strandje bij het Katse bos, daar is zand. En Japanse oesters dus waterschoenen aan anders heb je daar tijden last van."

Voorzitter

Peter's passie voor Peeland ligt bij mini-camping De Klaverwijk. "Daar is het heerlijk toeven op een lekker bankje, altijd uit de wind. Met een bakje koffie erbij kijk je over de polder. Hele lappen lang wijd zicht. Of het strandje bij Colijnsplaat waar bij hoog water altijd een vaste club komt zwemmen. Als je een paar dagen niet geweest bent dan zeggen ze: "Dat stel uit Kats komt zeker niet meer."

Noord-Beveland heeft Peter en Joyce altijd wel getrokken en dan vooral Kats. "Je kunt overal aan meedoen maar als je het niet doet dan is het ook goed. Er zijn altijd veel te doen in Kats. Sinds kort ben ik voorzitter van de Oranjevereniging, na bestuurslid en secretaris geweest te zijn. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen. Vroeger in Vlissingen deden we daar nooit iets aan. Hier ligt dat anders, het is een gezellig dorpsfeest."

Daarnaast is hij vrijwilliger/chauffeur op de Buurtbus van Noord-Beveland. Hij en zijn vrouw zijn het er over eens: "Nooit geen spijt gehad dat we hier zijn gaan wonen. Het is als een warme jas in Kats."

Meer berichten