Foto: PR Gemeente Goes

Sluiting bedrijfsterrein in Goes vanwege vondst van drugs

GOES - woensdag 22 mei heeft burgemeester Mulder een bedrijfsterrein aan de Albert Joachimikade in Goes laten sluiten vanwege de vondst van drugs. Het terrein gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met woensdag 14 augustus aanstaande.

In een boot op het bedrijfsterrein is op vrijdag 12 april 2019 door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 300 hennepplanten ontmanteld. De planten zijn samen met de aanwezige apparatuur op die datum in beslag genomen.

Opiumwet
Het bedrijfsterrein wordt gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand of terrein waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De sluiting van het bedrijfsterrein aan de Albert Joachimikade is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen.

Burgemeester Mulder: "De wetenschap dat een woning of een bedrijfs-terrein deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de locatie als bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het terrein voor iedereen
kenbaar en zichtbaar uit het criminele circuit gehaald."

Help zelf mee
Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt kunnen gemeld worden bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Burgemeester Mulder: "Samen kunnen we onze gemeente veilig houden."

Meer berichten