Derk Alssema:"Nieuwe bedrijven, nieuwe werkgelegenheid, het is een uitdaging in arbeidskrachten om alles ingevuld te krijgen. FOTO: Leon Janssens
Derk Alssema:"Nieuwe bedrijven, nieuwe werkgelegenheid, het is een uitdaging in arbeidskrachten om alles ingevuld te krijgen. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Sterke groei diverse bouwprojecten Goes

In Goes worden dit jaar veel bouwactiviteiten ontplooid, niet alleen woningen maar ook veel bedrijfspanden. "We zien dat het aanbod op de bouwmarkt sterk groeit", zegt wethouder Derk Alssema. "De Riethoek, Mannee en Aria bieden een goed programma. In het Goese Diep worden de plannen met de appartementen doorgezet, dat loop allemaal goed. Ook voor het nieuwe bedrijvenpark Deltaweg is er een grote belangstelling."

GOES - Het Goese college werkt mee met de ontwikkelingen. "Veel mensen kiezen er voor om in de gemeente Goes te gaan wonen, zowel ouderen als jongeren. We zien ook nieuwe inwoners die uit de Randstad komen. Het is in Goes toch centraal wonen tussen twee grote steden als Rotterdam en Antwerpen in", zegt Alssema. "Mannee en Riethoek zijn nu vol, de wijk Aria loopt nog door. We zijn nu aan het kijken voor nieuwe ontwikkelingen. Een ontwikkeling net als bij het voormalig GAK gebouw, een aandachtlocatie die ontwikkelt wordt tot woningbouw, biedt ook weer extra mogelijkheden." Niet alleen in de stad Goes wordt gebouwd, ook de projecten in de dorpen trekken aan. Zo komt op 's-Heer Arendskerke het Arendskwartier op de locatie van voormalig verzorgingshuis Poelwijk. "In Wolphaartsdijk zijn er gedeeltelijk vrije kavels, en een aantal woningen waar ontwikkelaars mee aan de slag zijn gegaan. Op 's-Heer Hendrikskinderen zijn woningen gepland op het terrein van Hendrik's Plaza", zegt Derk Alssema. "Er mogen maximaal 30 woningen worden gerealiseerd:
16 rijwoningen, 7 patiowoningen en 7 vrijstaande woningen. In Kloetinge wordt op de vrijgekomen locatie van de Kloetingse school gekeken naar mogelijkheden voor woningbouw."

De gemeente Goes is tevens volop in de voorbereiding voor het nieuwe bedrijvenpark Deltaweg. In 2020 kunnen de kavels worden uitgezet. "Het bedrijvenpark Deltaweg wordt een duurzaam bedrijven plan en de ondernemers worden nauw bij dit plan betrokken. De belangstelling is groot, voor nieuwe vestigingen en verhuizingen van bedrijven die uit hun jasje groeien", laat Derk Alssema weten. "De infrastructuur wordt volgend jaar aangelegd. De dynamiek van Goes is goed, maar je moet er voor zorgen dat mensen hier komen wonen, werken en recreëren. Het totaalplaatje, die drie pijlers moet je goed hebben staan. Als je kijkt naar de bevolkingsprognose van 400.000 inwoners in Zeeland dan kunnen de Bevelanden nog groeien. De gemeente Goes werkt daar volop aan mee."

Meer berichten