Bij de wandeling passeren we de kapel.
Bij de wandeling passeren we de kapel. (Foto: Ad Schenk)

Hemelvaartsdag beginnen met mooie wandeling

Al vele jaren is het gebruikelijk om de viering op Hemelvaartsdag samen te doen met de katholieke parochiekernen en PKN-gemeenten uit de omliggende kerken. Dit jaar is parochiekern O.L.V. Hemelvaart in Ovezande weer aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. Deze viering op 30 mei is oecumenisch van opzet met als thema “Wie weg ging, blijft”.

OVEZANDE - Als voorgangers zijn bereid gevonden dominee Egbert Rietveld en pastor Wiel Hacking. Het koor wordt gevormd door leden van de koren en cantorijen uit de gemeenten en parochiekernen, dit onder leiding van Kees Boonman met organist Ab Faase. De collecte is voor de stichting Sawasdee, waarover door Hector Loontjens een toelichting wordt gegeven. De dag begint met een wandeling om 8.30 uur door het mooie landschap. Op diverse punten wordt tekst en uitleg gegeven over een stukje historie. Onderweg worden er bloemen geplukt die in de kerk in vazen worden gezet (zou het fluitenkruid nog wat zijn? Het is een late Pasen geweest).

Om 10.00 uur begint de kerkdienst. Zoals altijd is het na afloop samen koffiedrinken en ontmoeting. We hopen op een grote opkomst. Iedereen is welkom.

Meer berichten