Foto: PR Molentocht

31 molentocht

GOES - De Molentocht, het grootste oldtimerspektakel van Zuidwest Nederland vindt voor de 31e keer plaats op zondag 19 mei.

Dit jaar vindt de start niet plaats in de Wilhelminapolder, maar op het Vliegveld Midden-Zeeland. De ruim 300 internationale deelnemers - er zijn weer veel Engelse oldtimerbezitters bij -   stellen hun personenauto's, cabriolets, vrachtwagens, motoren en brommers op tussen Vliegwerk Holland en het restaurant Midden Zeeland. 

Tijdens het opstellen kunnen de belangstellenden ook genieten van oude vliegtuigen en er wordt uiteraard ook gevlogen. Tussen 9.00 en 11.30 uur presenteren autojournalist Rob Strating de automobielen en Hans Beerends de vliegtuigen aan de toeschouwers.

De eerste groep start om 11.00 uur, de tweede om 11.30 uur. Wethouder Meeuwisse van Goes zal het startschot geven. De route voert over Zuid-Beveland. Er zijn twee tussenstops bij de molen in Heinkenszand (12.15 uur en 14.00 uur) en op de Grote Markt in Goes. (12.15 uur). De finish is vanaf 15.15 uur tot 17.00 uur op de Grote Markt en rondom de kerken in de Singelstraat in Goes.

De aanrijroute is  via de Grote Kade, de Koningsstraat en de Opril van de Grote Markt. Op de Grote Markt bespreekt Rob Strating de deelnemers voor het Goese publiek. Er zijn uiteraard heel veel bijzondere automobielen en motoren te zien, zoals de Mazda Rotary Pick-up van 1974 die alleen in de USA werd geleverd twee Franse Rosengarts uit 1929 en 1939. Voorts is er weer een delegatie Amerikaanse legertrucks uit WOII.  De Mini viert dit jaar zijn 60e verjaardag en aan dat feit zal ook uitgebreid aandacht worden besteed.

www.molentochtgoes.nl
 

Meer berichten