Ook in het nieuwe theaterseizoen krijgt jong talent volop de kans om podiumervaring op te doen. Foto: Carrie Frederiks
Ook in het nieuwe theaterseizoen krijgt jong talent volop de kans om podiumervaring op te doen. Foto: Carrie Frederiks (Foto: Carrie Frederiks)

Podium Reimerswaal presenteert een bomvol nieuw theaterprogramma vol jong talent

Het theaterseizoen 2018/2019 zit er, met nog twee voorstellingen te gaan, nog niet eens op en het nieuwe programmaboekje van Podium Reimerswaal is al verschenen. Als vanouds is het een voor elk-wat-wils programma met voornamelijk toneel, muziek en cabaret en staat het vol met jong talent omdat Boonman hen graag de mogelijkheid biedt om podiumervaring op te doen.

Voor Jacques Boonman ligt het programmaboekje van Podium Reimerswaal voor het theaterseizoen 2019/2020 dat vanaf vandaag, 15 mei, wordt rondgebracht en dat naar verwachting aan het eind van de week bij alle inwoners van Reimerswaal op de deurmat ligt. "Er staan dit jaar niet echt bekende namen in," zegt hij voordat hij door de theatergids bladert en bij enkele optredens stilhoudt om er er iets over te vertellen, "maar dat vind ik niet erg. Het is een voor elk-wat-wils programma met toneel, muziek en cabaret of een mix daarvan."

Maarten van Rossum

"Toevallig hebben we dit jaar ook Maarten van Rossum met een literaire theaterlezing. Je weet nooit precies wat het gaat worden. Het kan alle kanten op gaan. Dat maakt het niet alleen voor het publiek boeiend, maar ook voor hemzelf. Die man weet vreselijk veel over Amerika maar ook over de Nederlandse geschiedenis."

Soetkin Baptist

"Als je me vraagt naar welke voorstelling ik erg uitkijk, en dat is meteen een supertip van Jacques, dan is dat Soetkin Baptist. Ze staat niet voor niets op de voorpagina. Ik vind het geweldig dat ze weer een keer naar ons komt. Ze heeft een schitterende stem. Het repertoire van Que Désire is erg breed: Dalida, Barbara, Charles Aznavour en Michel Delpech, ze komen allemaal voorbij."

Delfgaauw en Van Dril

"Een andere voorstelling die ik echt helemaal geweldig vind is die van Fred Delfgaauw en Ida van Dril. Delfgaauw kun je niet in een hokje plaatsen, je moet hem gewoon zien. Ze komen met een nieuw programma, King Lear. Daar ben ik echt heel benieuwd naar. Fred is echt een perfectionist. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Dertig voorstellingen

"In totaal zijn er zo'n dertig mooie voorstellingen. Ik hoop dat de mensen zich eens laten verrassen door een een naam die ze niet kennen. Met de 'Tip van Jacques' probeer ik ze over de streep te trekken zo'n voorstelling eens te bezoeken. Als het echt niet bevalt krijgen ze hun geld terug." Kaarten kunnen worden besteld via het bestelformulier in het programmaboekje of via www.podiumreimerswaal.nl

Meer berichten