Foto: PR

Kies de boom van het Jaar

Walcheren – Nederland doet dit jaar voor de 2e keer mee aan de Europese verkiezing Boom van het jaar. SBNL Natuurfonds is daarom op zoek naar bomen met een bijzonder verhaal.

Tot 15 mei kan iedereen zijn of haar favoriete boom aanmelden via de website www.deboomvanhetjaar.nl. De Boom van het Jaar 2019 draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een persoonlijke herinnering of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.
Tot 15 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Daarna kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze 12 provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2019. Deze winnaar wordt is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden