"Een hele grote groep mensen om ons heen is actief bezig met het werk dat voor De Pit verzet moet worden", zegt Ronny Menheere die bij de bouwplanning staat. Foto: Leon Janssens
"Een hele grote groep mensen om ons heen is actief bezig met het werk dat voor De Pit verzet moet worden", zegt Ronny Menheere die bij de bouwplanning staat. Foto: Leon Janssens (Foto: )

Buurthuis De Pit volledig vernieuwd

Buurthuis De Pit, een begrip in Goes-Zuid en ver daar buiten. De ontmoetingsplek voor jong en oud, de kern van de wijk, veel activiteiten én drukbezocht. Daarom is uitbreiding hard nodig en wordt na de zomervakantie begonnen met een grote renovatie en aanbouw.

GOES – Ronny Menheere (47) is de beheerder van buurthuis De Pit. "Heel de familie zit in De Pit. Ik ben hier gekomen via mijn vrouw Anneke die hier volgend jaar 40 jaar vrijwilliger is. Toen het wijkgebouw in 1977 openging was het een modern en functioneel gebouw. Goes-Zuid breidde steeds meer uit en nu is het gewoon te klein, uitbreiding is nodig. Vijftien jaar geleden stuurden wij al brieven gericht aan de gemeente Goes met het verzoek tot uitbreiding en verbouwing. Nu is het eindelijk zo ver, een grote renovatie plus aanbouw. Dat betekent dat we veel meer ruimte krijgen want er komt een zaal bij aan de achterkant met een verdieping er bovenop voor de berging. De keuken gaat eruit en wordt volledig vernieuwd en is dan drie keer zo groot. Het gebeurt nu regelmatig dat bij voorbeeld bij bingo er tachtig mensen zijn die wat eten, of bij een trouwfeest of jubileum. Dan is het druk en schiet de capaciteit van de keuken absoluut te kort. Straks kunnen we een maaltijd serveren, of een daghap, gewoon gezellig wat eten. Het wordt een grote nieuwe keuken, professioneel, maar wel een aanslag op onze financiën. Er is een aanvraag ingediend bij het Oranjefonds en de gemeente Goes voorziet in de verbouwing van De Pit zelf. Er komt een ruimte voor jongeren want ook jongeren zoeken een plekje om te computeren of te snookeren. Je hoeft dan geen 'nee' meer te verkopen. Ook de biljartclub krijgt straks een eigen ruimte."

De nieuwe ingang van het buurthuis komt aan de kant van de Fruitlaan. Het kantoor wordt verplaatst, er komt een doorgang voor een terrasje op de zonnige zuidkant. De Toiletgroep, inclusief met invalidentoilet, wordt vernieuwd.

Kindervakantieweek

Alles wordt duurzaam uitgevoerd. De Stichting Buurtwerk Goes-Zuid heeft aan Delta een grote kostenpost van energie. Straks, met triple-glas, een isolatieschil rondom heel de buitenkant, alles energiebesparend, en ook een nieuwe vloer. In september wordt begonnen: "De Kindervakantieweek wordt nog hier gedaan want dat is een vast punt", zegt Ronny. "Het werk duurt tot maart 2020. We gaan tijdelijk naar de Wilhelminaschool op de Lijnbaan maar alle geplande activiteiten gaan door."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden