Programma Zeeland Nazomerfestival 2019 bekend

De negentiende editie van het Zeeland Nazomerfestival start op 27 augustus.

Op het Abdijplein in Middelburg spelen dit jaar weer grote namen uit de Nederlandse muziekscene, onder meer Wende, Frank Boeijen en Jett Rebel geven acte de présence. Ook Zeeuws talent krijgt een podium, het voorprogramma wordt dagelijks verzorgd door PopaanZee.

Deze zomer brengt Theaterproductiehuis Zeelandia, organisator van het Zeeland Nazomerfestival, vier eigen producties op de planken. Samen met NTGent en Zeeland Theaters presenteren we Wie is Bang, een zwarte komedie over theater in tijden van Netflix van auteur Tom Lanoye. Wie is Bang speelt in de recent gerenoveerde stadsschouwburg van Middelburg.
De Vallei, een coproductie met Muziektheater Transparant die speelt in de Machinefabriek in Vlissingen, gaat over de dagelijkse banaliteit van geweld en over hoe grote rampen uitgespeeld worden op het meest intieme en persoonlijke niveau.
De festivalhit van Zeeland Nazomerfestival 2018,Winterreise, is wegens groot succes ook deze editie te zien op het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk.

Norway.Today, het surrealistische sprookje over het verlangen naar de dood en de moed om te leven, van de jonge prijswinnende regisseur Eva Line de Boer, speelt bij het Festivalhart op het Abdijplein van Middelburg.

Een grote rol is in deze editie weggelegd voor dans waarbij maatschappelijke themas niet geschuwd worden. Blueprint on Memory van WArd/waRD is een dansvoorstelling over het geheugen. Het toont de mentale en fysieke elementen van geheugenverlies. Black Memories van Danstheater Aya is een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur over ons koloniale verleden. Met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. Een feestje voor wildebrassen van lijf en geest is Shake Shake Shake 1st Edition van De Dansers. Een live band van dansers en muzikanten brouwt met lijven, stemmen en instrumenten een feestelijke cocktail vol rebellie. In de Studio van Zeelandia staat Bloedband, een werkvoorstelling van Danstheater Aya. Bloedband wordt gedanst door échte broers en zussen en gaat over een relatie waarin je je leven lang wordt getest, scherp gehouden, uitgedaagd en opgevangen.

Het Abdijplein in Middelburg vormt traditiegetrouw het hart van het Zeeland Nazomerfestival. Het saxofoonkwartet BL!NDMAN staat tijdens ZNF 2019 op de planken met de locatievoorstelling Wie is Bang. Tijdens de openingsavond van het Abdijplein gaan ze op de klassieke tour met Bach en spelen werk van Louis Andriessen, Steve Reich en Eric Sleichim. Ook HAEVN is deze avond van de partij.
Grote namen uit de Nederlandse muziekscene staan garant voor diverse nazomerfeestjes: Wende, Black Bird, Davina Michelle, 3JS, Danny Vera, Frank Boeijen, Nielson en Jett Rebel staan deze zomer op het podium in Middelburg. Naast het muzikale geweld keert natuurlijk de picknick, het nazomerzingen en dansen terug naar het plein. En op woensdag 4 september gaan de kindervoetjes van de vloer tijdens een spetterend concert van Samba Salad.
Het Festivalhart is tevens het vertrekpunt voor drie theatervoorstellingen: Nou, dag van Marijn Brouwers, For Mattia van Douwe Eisenga en Norway.Today van Theaterproductiehuis Zeelandia.

Theaterproductiehuis Zeelandia zet in op een ruimere maatschappelijke context bij de producties. Zoals lezingen, publieke debatten en talkshows rond relevante themas die bij de producties aan bod komen. Bij alle voorstellingen is er daarnaast een inleiding op locatie, een rondleiding over de locatie, een workshop, lezing, etc.

Op 1 mei start de kaartverkoop voor Zeeland Nazomerfestival. Voor meer informatie en online kaartverkoop: www.theaterzeelandia.nl Kaarten zijn ook te koop bij Boekhandel De Drvkkery, Markt 51, Middelburg.

 

Meer berichten