Zeeland In Beweging Challenge

Tijdens de Zeeland In Beweging Challenge gaan ruim veertig mensen, de meesten met diabetes, wekelijks samen wandelen om te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een zorgverlener uit de huisartsenpraktijken mee. Behandelen door te wandelen dus.

Op 15 april hebben de deelnemers een conditietest ondergaan en zijn er gezondheidsdoelen gesteld, waaraan tijdens de challenge gewerkt kan worden! De allereerste wandeling vindt plaats op maandag 6 mei om 19.00 uur vanaf huisartsenpraktijk de Drieweg in Heinkenszand. Inmiddels hebben vijftig deelnemers zich aangemeld en met hen gaan we trainen om op 28 september een afstand te kunnen wandelen van 3, 5, 10, 15, of 20 kilometer op het Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting. Daar komen duizenden deelnemers uit het hele land bijeen om hun slotafstand te wandelen.

Eerdere edities van de Zeeland In Beweging Challenge en de Nationale Diabetes Challenge hebben aangetoond dat deze leefstijlchallenge een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Jimkes via j.jimkes@periscaldes.nl of 06-29399941 of met Mireille Huiszoon, via mireille@zeelandinbeweging.nl of 06-36397943 

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl


 

Meer berichten