Het voormalig eiland Noord-Beveland tussen Veerse Meer en Oosterschelde.  FOTO:IZAK VAN MALDEGEM/ SKY PICTURES
Het voormalig eiland Noord-Beveland tussen Veerse Meer en Oosterschelde. FOTO:IZAK VAN MALDEGEM/ SKY PICTURES (Foto: Izak van Maldegem/ Sky Pictures)

Peelandmars uitdagend en cultureel

Vorig jaar is een oude traditie nieuw leven ingeblazen: een wandeltocht van 55 km rond het eiland Noord-Beveland, oftewel Peeland. Omdat 55 km alleen te doen is voor geoefende lopers, waren er bij de Peelandmars nieuwe stijl ook kortere routes. Dat bleek een groot succes en daarom is het op 16 juni weer mogelijk om de Peelandmars te lopen.

KORTGENE - De Peelandmars, wordt wegens succes herhaald en uitgebreid. "Het was mede een succes omdat Rotaryclub Goes-De Bevelanden, die het organiseert, de Peelandmars gekoppeld heeft aan de slotdag van het Eindeloos Eiland Festival (EEF)," zegt Izak van Maldegem, betrokken bij de organisatie.

Clarahofje

Van Maldegem vertelt verder: "Ook dit jaar gebeurt dat weer. Na afloop van de wandeling krijgen deelnemers aan de wandeltocht gratis toegang tot dit festival. Een mooie combinatie van sportiviteit en cultuur. Vorig jaar met rond de 180 deelnemers werd er gelopen voor de Stichting Jarige Job en dit jaar wordt er gelopen voor Hospice het Clarahofje in Goes. Het inschrijfgeld gaat grotendeels naar Het Clarahofje." Met de combinatie van de wandeltocht en toegang tot het festival willen de organisatoren bereiken dat ook dit jaar veel mensen deelnemen aan dit evenement.

Nieuwe afstand

Ook nieuw is dit jaar dat er naast de wandeltochten een drietal mindful-walk-clinics worden aangeboden. In deze clinics van anderhalf uur wordt aandacht besteed aan ademhaling in combinatie met mindfulness- en yoga -oefeningen.

Clinics

Deze clinics worden gegeven door Esther van Ham: "Je loopt met een kleine club van maximaal vijftien personen een wandeling van anderhalf uur. Onderweg zijn er om de vier- à vijf honderd meter stops voor mindfulness en yoga-oefeningen. Bewust worden van de natuur, met je zintuigen bewust ervaring opdoen. Met een aantal oefeningen waaronder ademhalingstechniek." Deelname aan de Mindful Walk clinic is € 20 per persoon.

Rondje eiland

Sportieve wandelaars kunnen nog steeds de 55 km rond het eiland lopen, maar voor meer toeristische wandelaars zijn er drie kortere trajecten uitgezet, van 6, 15 en 33 km. "Nieuw is de 33 kilometer, dan kun je toch half Peeland rondlopen", zegt Izak, "De afstand is op verzoek van deelnemers van vorig jaar toegevoegd." De 6 km-tocht is heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De routes zijn met pijlen aangegeven, onderweg verdwalen is bijna niet mogelijk.

Peelandmars 15,-- euro; onder de 12 jaar: 7,50 euro; gezinskaart (2 volwassen en 1 of 2 kinderen): 35,-- euro. Startlocatie: Eindeloos Eiland Festival (EEF), Vlietenburgseweg 6. Wissenkerke.: kaarten via: peelandmars.nl.

Meer berichten