Hans Everse van Zilt E en Luc Weemaes, eigenaar van Barbier, toasten op en met het nieuwe Zeeuwse biermerk. FOTO: CARRIE FREDERIKS
Hans Everse van Zilt E en Luc Weemaes, eigenaar van Barbier, toasten op en met het nieuwe Zeeuwse biermerk. FOTO: CARRIE FREDERIKS (Foto: Carrie Frederiks)

Het Zeeuwse gevoel in een flesje gestopt

YERSEKE - Brouwer Luc Weemaes (rechts op de foto) heeft donderdag 18 april zijn nieuwe bier Barbier Zilt gelanceerd.

Vanuit Tholen vertrok hij met het schip de Zwerver 3 om midden op Nationaal Park Oosterschelde het allereerste biertje met Oosterscheldewater te presenteren. Na een korte speech kreeg het selecte gezelschap, dat voornamelijk uit 'vrienden van Barbier' bestond, een flesje van het zilte nat uitgereikt waarna er uitgebreid werd getoost en (goed)gekeurd. Daarna werd koers gezet naar de Oesterij in Yerseke, waar de combinatie van oesters en Barbier Zilt werd geproefd.

Het Zeeuwse biermerk Barbier is er als eerste in geslaagd om een bier te brouwen met Oosterscheldewater. Barbier Zilt is een amberkleurig bier waarin je volgens Weemaes de zilte lucht proef, ruikt en voelt. "Ik wilde het Zeeuwse gevoel, de lucht en de smaak in een flesje proberen stoppen. Door water uit de Oosterschelde te gebruiken, proeft heel het land straks het Zeeuwse zilt", aldus Weemaes. Natuurlijk is het water uit de Oosterschelde gezuiverd, zodat het goed en verantwoord te gebruiken is voor het brouwproces en de uiteindelijke consumptie. De zuivering heeft het Zeeuwse bedrijf 'Zilt-E' voor zijn rekening genomen. Helemaal Zeeuws dus.
Brouwerij Barbier uit Biervliet zette zich in 2016 als Zeeuws biermerk op de kaart met 'Irish Stout' en 'Tarwe Tripel'

Meer berichten