Jeanine Melis violiste
Jeanine Melis violiste (Foto: Arie Jongman)

Nieuwe concertstichting in Kapelle

‘Bätz-Witte Concerts’ is de naam van de nieuwe stichting in Kapelle. Deze stichting organiseert concerten rond het historische orgel van de Hervormde Kerk.

De stichting wil meer dan eerder denken vanuit het publiek. Dat betekent meer aandacht voor sfeer en ambiance, maar vooral ook meer communicatie met het publiek. En een programmering die voor meer mensen interessant is dan, alleen de ‘geheide orgelkenners’. Het zullen ook vaker concerten zijn waarin niet alléén het orgel klinkt.

Eerste duoconcert met bevlogen violiste en nieuwe organist
Zo start op vrijdag 26 april het eerste concert van de concertserie die dit jaar uit 6 concerten bestaat. Tijdens dit eerste concert zal de jonge bevlogen violiste en masterstudent aan het Conservatorium in Tilburg Jeanine Melis samen met organist Mark Christiaanse optreden. Jeanine heeft haar Bachelor opleiding in 2017 cum laude afgerond. Dit jaar hoopt ze haar masteropleiding af te ronden. Jeanine heeft ervaring met zowel orkestspel en kamermuziek als koorbegeleiding. Ze treedt ook op als soliste, met een duo of andere ensemblesamenstelling. Momenteel is ze werkzaam als aanvoerder tweede viool in het Ars Musica Orkest.

Mark Christiaanse is sinds december 2018 vaste bespeler van het Bätz-Witte-orgel.
Hij studeerde orgel, piano en improvisatie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2013 cum laude zijn master behaalde. Mark Christiaanse heeft hij een praktijk opgebouwd als concert- en kerkorganist, privédocent en dirigent van het in Zeeland gevestigde symfonieorkest Convocare.

Prachtige muziek
Tijdens dit eerste concert staat prachtige muziek op het programma. Wat dacht u van een Romance van Beethoven, een spetterend orgelwerk van Bach, een lentelied van Mendelssohn, mystieke muziek van Reveyron en ga zo maar door.

Voorbereiding
Met veel enthousiasme heeft de stichting en musici zich voorbereid op het eerste concert. In de voorverkoop kosten kaarten €10,- voor volwassenen, €5,- voor studenten en kunnen alle jongeren tot 18 jaar gratis naar binnen. Kaarten in de kerk kosten €12,50. De deuren gaan open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De kerk is te vinden aan het Kerkplein in Kapelle. Kaartverkoop en meer informatie is te vinden op www.batzwitteconcertskapelle.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden