Corkoration is Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie vmbo. V.l.n.r. Monica de Pater, Jurjen van Keulen, Jelle Zuidweg, Ivar Krijger en Thirza van Damme. FOTO: Jostijn Ligtvoet
Corkoration is Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie vmbo. V.l.n.r. Monica de Pater, Jurjen van Keulen, Jelle Zuidweg, Ivar Krijger en Thirza van Damme. FOTO: Jostijn Ligtvoet

Scholieren uit Krabbendijke winnen prijs Jong Ondernemen

Vijf leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke zijn op vrijdag 12 april verkozen tot Junior Company van het Jaar 2019 in de categorie vmbo. De scholieren uit vmbo-3 wonnen deze titel met hun bedrijfje Corkoration. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbarescholieren.

Het team van Corkoration maakt van oude kurken, die het van een horecaonderneming krijgt, kurkplantjes met een magneet erop. Zo kun je bijvoorbeeld de koelkast of je werkplek versieren. Tijdens de finale namen de scholieren uit Krabbendijke het op tegen zeven andere teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het Stand van zaken rapport en een pitch. De jury bestond uit: Gertrud van Erp (VNO-NCW), Mariolein van der Plas (Jong Ondernemen) en Wouter Jansen (Ristretto). Corkoration wist de jury het beste te overtuigen en ging met de prijs naar huis. "De presentatie was geweldig, het Stand van zaken rapport zit goed in elkaar en jullie hebben een uniek product bedacht. Ook hebben jullie oog voor detail, complimenten", aldus juryvoorzitter Gertrud van Erp.

Programma Junior Company

Een schooljaar lang werken bijna 3.000 middelbarescholieren aan hun eigen bedrijfje tijdens het programma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. De scholieren richten in teams een eigen company op en runnen deze een heel schooljaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan zestig teams in voor de competitie door het inleveren van een ondernemingsplan en een verkooppitch. Na een strenge selectie werden er vijftien companies, acht in de categorie vmbo en zeven in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 12 april. 


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden