Karen Wullings (links in het wit) en Kiki Swinkels (in het geel) genieten met familie van het paasontbijt met hun speciaal beschilderde borden.
Karen Wullings (links in het wit) en Kiki Swinkels (in het geel) genieten met familie van het paasontbijt met hun speciaal beschilderde borden. (Foto: )

Borden bezorgen je echte lentekriebels

De Zeeuwse kunstenares Karen Wullings heeft een serie ontbijtborden gemaakt met een verhaal, Lentekriebels. "Met liefde gemaakt voor mooie momenten met je gezin aan tafel", aldus Karen. Bij de borden met het verhaal over Haas en Kuiken zit ok een boekje om voor te lezen aan de Paastafel.

ZEELAND – Met dit Paasservies is Bordy's ontstaan. Illustrator Karen Wullings en verhalenverteller Kiki Swinkels noemen hun handgeschilderde borden: Bordy's. Toen Kiki vorige jaar een kookboek aan het schrijven was en op zoek ging naar een leuk Paasservies kon ze niks speciaals vinden.

Ze had wel een idee in haar hoofd. Dus belde ze de Zeeuwse Karen op. Kiki is groot fan van de illustraties van de Scharendijkse inwoonster. Of ze ook illustraties op borden kon maken. Het leek Kiki leuk om een eitje in 6 stappen uit te laten komen.

"Oh leuk, riep ik direct", vertelt Karen, "maar mag het dan een kievitsei zijn én mag ik er dan een Haas bij schilderen?". Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een week waren de illustraties klaar. Toen Karen het resultaat aan Kiki liet zien zei die: "Het zou onwijs gaaf zijn als jij er nog een mooi verhaaltje bij schrijft." En zo geschiedde.

Vaatwasser

Borden met een verhaal dus. Het was even zoeken naar de juiste techniek, waarbij de illustraties goed op de borden bleef zitten, maar als Karen Wullings iets in haar bol heeft, lukt het haar ook. De borden kunnen zelfs in de vaatwasser en de magnetron.

Ogeltje

"We wilden een lief Paasservies maken dat je elk jaar rond deze tijd uit de kast haalt. Een mooi aandenken aan de gezellige Paasontbijtjes door de jaren heen", laat Wullings weten. Sinds 10 jaar heeft ze een atelier in Scharendijke en maakt ze dagelijks met veel plezier illustraties onder de naam Ogeltje. Karen, die studeerde aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag, kan zich heerlijk uitleven op de verhalen van Kiki.

Start van de lente

De serie lentekriebels gaat over Haas die het eerste kievitsei vindt.

Dat betekent ook de start van de lente. Geduldig wacht Haas af tot het kievitsei uitkomt.

Ze worden dikke vriendjes. Het verhaal is op zes porseleinen ontbijtborden geïllustreerd met de handgeschilderde illustraties van Haas en Kuiken.

Dierbaar cadeau

Elk bord vertelt weer een eigen stukje verhaal en samen vormen ze het gehele verhaal. Het servies wordt per set verkocht in een doos. Bij de set zit een boekje met het hele verhaal om voor te lezen aan de Paastafel.

Karen: "Het is een mooi dierbaar cadeau om te geven. Leuk om tussen de eieren in de tuin te verstoppen dit jaar!"

Meer berichten